Ziedonim Purvam 100

11. oktobrī plkst. 13.00 Bauskas Kultūras centra lielajā zālē Bauskas Centrālās bibliotēkas rīkotajā pasākumā tika atzīmēta Ziedoņa Purva 100 gadu jubileja ar koncertprogrammu "Ziedonim Purvam – 100".

Koncertprogrammu vadīja un dziesmas ar Z. Purva dzejas vārdiem izpildīja TV un radio personība Raitis Zapackis, bet par muzikālo pavadījumu rūpējās jaunais un talantīgasi akordeonists Renāts Vanags. Jāpiebilst, ka šīs Z. Purvam veltītās muzikālās programmas veidošana bija tieši Renāta Vanaga iecere, kas, starp citu, ir arī Z. Purva radinieks!

Pasākuma laikā tā apmeklētāji tika iepazīstināti gan ar dzejnieka, kordiriģenta, pedagoga, atdzejotāja un sabiedriskā darbinieka Z. Purva dzīves gājumu, gan ar Z. Purva daiļradi, kā arī viņa laikabiedru atmiņu stāstiem. Videoieraksta stāstā par Z. Purva ģimenes sarežģīto likteni dalījās  viņa brāļa atraitne Inta Purvs, bet R. Zapacka lasījumā izskanēja arī kāds Z. Purva skolnieka atmiņu stāsts. Z. Purva rakstītu vēstuli, kurā atklājas viņa rakstības stils, lasīja viņa radinieks Vents Vanags – šajā videoierakstā bija iespēja ieraudzīt arī rakstnieka rokrakstu.

R. Zapacka lasījumā skanēja arī Z. Purva dzeja – arī daudziem zināmā un bērnības atmiņu raisošā "Meža olimpiāde"! Videoierkastu atmiņu stāstos par dzejnieku dalījās arī viņa radošie laikabiedri – Margarita Vilcāne, Raimonds Pauls un Žoržs Siksna – tie, kuri radījuši mūziku vai izpildījuši viņa dzeju dziesmās.

Kā lielisks un emocionāls papildinājums pasākumam bija iespēja dzirdēt paša Z. Purva balss ierakstus.

Dzeja un atmiņu stāsti savijās kopā ar mūziku - R. Zapacka izpildītās un R. Vanaga muzikāli pavadītās populārās un tautā tik ļoti iemīļotās R. Paula dziesmas ar Z. Purva vārdiem – "Tev, mana labā", "Latgalei", "Baltā saule"...

 

Paldies māksliniekiem un pasākuma apmeklētājiem par kopā vadītiem skaistiem mirkļiem, uz tikšanos kādā citā tikpat sisnīgā pasākumā!


Ieskats pasākumā pieejams šeit!

24.10.2023 16:08 (komentāri: 0)

Iet atpakaļ

Pievienot komentāru