Skaļās lasīšanas sacensības

 Jau trešo gadu visā Latvijā ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centra iniciatīvu tiek uzsāktas Nacionālās Skaļās lasīšanas sacensības. Skaļās lasīšanas ideja aizgūta no Nīderlandes, kur šī sacensība notiek vairāk kā 25 gadus.

Uzsākot šo iniciatīvu, Latvijas Nacionālā bibliotēka vēlējās pilnveidot bērnu prasmes izvēlēties piemērotu un interesantu literatūru, sekmēt interesi par lasīšanu un grāmatām, kā arī saliedēt bērnus kopīgām lasīšanas aktivitātēm.

Šodien, 25. februārī Bauskas Kultūras centrā risinājās  Nacionālā Skaļās lasīšanas Bauskas novada sacensība. Sacensībā piedalījās 18 dalībnieki no Bauskas Valsts ģimnāzijas, Bauskas 2.vidusskolas, Bauskas pilsētas pamatskolas, Codes pamatskolas, Vecsaules pamatskolas, Īslīces pamatskolas, Griķu pamatskolas, kā arī Uzvaras pamatskolas. Reģionālajam finālam, kas notiks 26. martā Bauskā,  žūrija izvirzīja sešus lasītājus. Ceļa zīmi uz Nacionālās Skaļās lasīšanas sacensības Bauskas reģiona finālu ieguva skolēni no Bauskas 2.vidusskolas, Uzvaras pamatskolas, Bauskas Valsts ģimnāzijas un Bauskas pilsētas pamatskolas. Finālā sacensībās piedalīsies arī Iecavas un Vecumnieku novada skolēni.

Labākais mūsu reģiona lasītājs un viņa atbalstītāji 2020. gada 9.maijā dosies uz Rīgu, lai piedalītos Nacionālajā Skaļās lasīšanas finālā, kura uzvarētājs iegūs skolai ceļojošo kausu un Nacionālās bibliotēkas Bērnu direktora titulu.

25.02.2020 15:28 (komentāri: 0)

Iet atpakaļ

Pievienot komentāru