Pārsteidz konkursantu radīto ekoloģisko iepakojumu oriģinalitāte

Bauskas Centrālā bibliotēka janvārī izsludināja biznesa ideju konkursu „Radi videi draudzīgu iepakojumu pats!”, kura mērķis bija piedāvāt inovatīvu risinājumu ilgtspējīgam iepakojumam pārtikas un nepārtikas precēm, izgatavojot to no  pārstrādājamiem un videi draudzīgiem materiāliem, aktualizējot jautājumu par vides piesārņojuma samazināšanu. Tajā varēja piedalīties Bauskas novada skolu audzēkņi un pieaugušie.

 

Šogad tika iesniegts rekordliels skaits darbu – 47. Videi draudzīgo iepakojumu izgatavošanā iesaistījās 1.-9.klašu skolēni no Bauskas Valsts ģimnāzijas, Bauskas pilsētas pamatskolas, Īslīces un Vecsaules pamatskolām, kā arī pieaugušie. Katrs konkursants izgatavoja vienu ekoiepakojumu (pārtikas vai nepārtikas precei) no videi draudzīgiem materiāliem, kuru varētu otrreizēji pārstrādāt vai tas zemē bioloģiski sadalītos pēc iespējas īsākā laika periodā.

 

Izmantotie materiāli bija ļoti dažādi: papīrs, kreppapīrs, kartons, koks, bērza tāsis, salmi, klūgas, tapetes, kokoss, niedru salmiņi, dažādi audumi, sūnas, lapas, upes meldri, bišu vasks, dzija u.c. Audzēkņu piedāvātie iepakojuma veidi arī bija ļoti atšķirīgi. Tās bija somiņas, kārbiņas, lādītes, trauciņi, groziņi, maisiņi, maciņi, pinumi, cibiņas u.c.

 

Konkursantu iesniegtos darbus vērtēja žūrija šādā sastāvā:

 

Latvijas Iepakojuma asociācijas Valdes priekšsēdētāja Iveta Krauja (ievēlēta kā žūrijas priekšsēdētāja), Uzņēmējdarbības konsultatīvās padomes priekšsēdētājs Aivars Svarenieks, Bauskas novada administrācijas Attīstības un plānošanas nodaļas projektu vadītāja Ieva Spriņķe, Bauskas novada administrācijas Izglītības nodaļas metodiķe Baiba Stūre un Bauskas Centrālās bibliotēkas galvenā bibliotekāre Kristīne Čakāne.

 

Ņemot vērā tādus vērtēšanas kritērijus kā iepakojuma oriģinalitāte, inovācija, dizains un kvalitāte, tika noteikti biznesa ideju konkursa uzvarētāji 2 grupās: 1.-4.klase; 5.-9.klase:

 

1.-4.klase

1.vieta
Monta Rimševica
Īslīces pamatskolas 3.klase / „Salmu trauciņi

2.vieta
Ance Gaile
Īslīces pamatskolas 4.klase / „Bišu vaska drāniņas”

3.vieta
Daiga Artjuha
Īslīces pamatskolas 3.klase / „Džinsu soma”

Mārcis Stenders
Īslīces pamatskolas 3.klase / „Pinums virtuvei”

 

5.-9.klase


1.vieta

Kate Esīte
Īslīces pamatskolas 8.klase / „Iepakojums no olu bretēm”

Nikola Šikova
Bauskas pilsētas pamatskolas 5.klase / „Vaska ietinamie audumi”

Daniela Zotova
Bauskas pilsētas pamatskolas 6.klase / „Auduma maisiņš kā kabata”

 

2.vieta

Dārta Esīte
Īslīces pamatskolas 7.klase / „Lādīte no tapetēm”

 

3.vieta

Madara Sausā
Vecsaules pamatskolas 9.klase / „Tāšu cibiņa”
 
Elizabete Žizena
Bauskas pilsētas pamatskolas 5.klase / „Ekoloģiskā lina kastīte"

Apsveicam uzvarētājus!

 

1.-3.vietas ieguvēju darbiņu fotogaleriju var apskatīt šeit.

 

Konkursa noslēgums tika plānots aprīļa mēnesī. Kaut gan šis pasākums tieka atcelts, tomēr labāko darbu autori tika apbalvoti, bet pārējie konkursa dalībnieki atzinīgi novērtēti.

 

Biznesa ideju konkurss „Radi videi draudzīgu iepakojumu pats!” kārtējo reizi apliecināja to, ka jaunajai paaudzei piemīt labas zināšanas, inovatīva domāšana, radošums un atbildība par to, lai nākotnē vide kļūtu tīrāka, zaļāka.

27.05.2020 14:27 (komentāri: 0)

Iet atpakaļ

Pievienot komentāru