Nacionālā Skaļās lasīšanas sacensības 2020

Skolēnu konkursa „Latvijas Nacionālās Skaļās lasīšanas sacensība” Bauskas, Iecavas un Vecumnieku novadu fināls tika paredzēts 26.martā. Bauskas Centrālajai bibliotēkai nācās atcelt Nacionālās skaļās lasīšanas reģiona finālu dēļ ārkārtējās situācijas valstī. Bauskas Centrālā bibliotēka realizēja ideju organizēt Nacionālās Skaļās lasīšanas  reģionālo finālu attālināti. Dalībnieki iesūtija videoierakstus, tos apkopojām un izsūtījām izskatīšanai žūrijas komisijai. Žūrijas komisijā uzaicinājām amatierteātra “Vecsaule” režisori Guntu Siliņu, BJC direktores vietnieci Veroniku Puķi, kā arī žurnālisti Ainu Ušču. Kā galvenie vērtēšanas kritēriji bija dalībnieku nesamākslots, dabisks lasījums, mērens lasīšanas temps, piemērota intonācija, iekļaušanās trīs minūtēs un prasme ieinteresēt klausītājus izlasīt izvēlēto grāmatu. Par ceļazīmi uz lasīšanas sacensību finālu cīnījās 5. un 6.klašu 14 audzēkņi.

 

Neraugoties uz ārkārtējo situāciju valstī, esam attālināti noskaidrojuši uzvarētāju - Bauskas Valsts ģimnāzijas 6b. klases audzēknis Kristaps Zviedris. Viņš lasīja fragmentu no Dainas Ozoliņas grāmatas „Izglābt vasaras brīvlaiku”. Žūrija atzina, ka Kristapa lasījums bija  viegli uztverams, emocionāls un aizraujošs. Dikcija tika novērtēta izcili! Emocijas patiesas, labs tēlu raksturojums un lieliska humora izjūta.

 

Kristaps Zviedris turpinās dalību čempionātā Rīgā, kur Latvijas Nacionālajā bibliotēkā pārstāvēs Bauskas reģionu Nacionālas Skaļās lasīšanas sacensības finālā, kurš šobrīd pārcelts uz rudeni. Sacensības uzvarētājs iegūs ceļojošo kausu, kā arī uz gadu tiks iecelts par LNB Bērnu direktoru.

 

Iecavas novadu pārstāvēja Iecavas vidusskolas audzēkņi - Nojus Puntusevicius, Ance Krūze, Leila Smeile, Marta Heidemane, Marta Zakarīte,  kā arī Iecavas pamatskolas audzēkne Alise Keita Baltrušaite.

 

Vecumnieku novadu pārstāvēja Misas vidusskolas audzēkņi - Estere Freimane un Nils Roberts Krištopāns.

 

Bauskas novadu pārstāvēja Bauskas Valsts ģimnāzijas audzēkņi - Keita Kondore, Kristaps Zviedris, Bauskas 2.vidusskolas audzēknes Sanija Ūdre un Keita Ieva Gasūne, Bauskas pilsētas pamatskolas audzēknis Jānis Maskals, Uzvaras pamatskolas audzēkne Nikola Maļiņiča.

 

Liels paldies skolotājām, bibliotekārēm, audzēkņu vecākiem par ieguldīto darbu un laiku! Paldies, jums, ka palīdzējāt bērniem sagatavoties lasījumam, paldies, ka viņus atbalstījāt!

 

Nacionālā Skaļās lasīšanas sacensība ir konkurss 11-12 gadus veciem 5. un 6. klašu skolēniem, kura rezultātā tiek noskaidrots lasīšanas čempions. Konkurss notiek trīs posmos – sacensība skolā vai vietējā bibliotēkā, reģionālais fināls un valsts fināls Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. Sacensības mērķis ir pilnveidot bērnu prasmes izvēlēties piemērotu un interesantu literatūru skaļai lasīšanai, sekmēt interesi par lasīšanu un grāmatām, saliedēt bērnus kopīgām lasīšanas aktivitātēm, kā arī veicināt lasītprieku.

 

 

 

tl_files/images/BBB/Balvas.jpg

19.05.2020 13:20 (komentāri: 0)

Iet atpakaļ

Pievienot komentāru