Jauno grāmatu diena septembrī

 

   Kas gan būtu mēnesis bez Jauno grāmatu dienas? Te aizraujošo lasāmvielu atradīs gan asu sižetu cienītāji, gan romantiķi. Nozaru literatūra piedāvā tuvāki iepazīt Latvijā zināmas personības - Solvitu Āboltiņu un Mārtiņu Freimani. No pasaules bestselleriem līdz latviešu autoru veikumam! Palūko, ko piedāvā septembris! Klikšķini uz grāmatu nosaukumiem un lasi vēl garāku aprakstu!




LATVIEŠU DAIĻLITERATŪRA


Atāls V. Elles debesis: Valdis Atāls (1950) — mūziķis, dzejnieks, gleznotājs — pie savas vispusīgās daiļrades cienītājiem nāk ar dzīvesstāstu “Elles debesis”, personisku, tiešu un nesaudzīgu vēstījumu, kas kārtu pa kārtai atsedz četrdesmit gadu senus notikumus, meklējot ceļu uz atbrīvošanu.

Bergs A. Divi stāsti par Barsu: Autora uzmanības centrā ir izklaides un pseidointelektuālisma muklājā apjukušie, tie, kuri ar smagu sirdi un pat negribīgi, tomēr attāli vēl nojauš dievišķo pamatu sevī, bet pasaules troksnis un saldinātāji atsavina gribu.

Eglītis A. Cilvēks mežā: Romānā Anšlavs Eglītis galvenā varoņa rakstnieka Roderika Turaida personā tēlo cilvēku, kurš ir apmaldījies un maldās savā dzīvē kā mežā. Roderiks visādā ziņā ir pilnīgi oriģināls Eglīša radīts tēls, kas pārsātināts ar dižmanību un lielības garu, kas arī ir sava veida meža biezoknis, kurā viņš iestidzis un nevar izkļūt ārā.

Hansone H. Pārdotais Saules kalns:  Bijusī vēsturniece un arheoloģe Zanda Lūsiņa nejauši nonāk kādā Latvijas lauku ciematā. Tur atrodas nostāstiem apvītais senču pilskalns – Saules kalns, kuru mūsdienu uzņēmēji nolēmuši pārvērst par atpūtas kompleksu. Zanda saprot, ka Saules kalns nav vienīgā senvēstures vieta, kas jāglābj un jāceļ gaismā. Viņa kļūst gan par gidi zinātkāriem tūristiem, gan dedzīgu dabas un pagātnes vērtību aizstāvi.

Judina D. Uzraksti man…vakar: Tetraloģijas Latvijas simtgades romāni noslēdzošajā daļā savijas Ozolu, Kalēju, Nordenu, Ziemeļu, Balto, Legzdiņu, Tillmaņu un Locānu dzimtu likteņu epizodes, apliecinot – māju un cilvēku stāstiem nav sākuma un beigu. Laikam nav robežu – vakardiena un rītdiena veido šodienu. Laiks ir spirāle, kurā ikviens vijums atgriežas tajā pašā vietā, soli augstāk vai zemāk. Un mēs pa vidu – tik, cik katram atvēlēts.

Kūlis Ē. Nemīlētais Herbs un mesjē Trojs:Ērikam Kūlim meistarīgi izdevies savīt gan mīlestības intrigu, gan trillera cienīgas epizodes aizkustinošā stāstā.

Latvietis I. Vara: Politiskā trillera “Bailes”turpinājums.

Popila A. Kara laiku šūpuļi:  Romānā aprakstītie notikumi balstās uz 20.gs.notikumu fona un ietver laiku no gadsimta sākuma līdz  astoņdesmitajiem gadiem.

Tora I. Uzziedi, baltā: dzeja.

Vīgante D. Tad redzēs: Daces Vīgantes otrā stāstu grāmata "Tad redzēs" ir dziļi izjustu, psiholoģiski precīzu un emocionāli jaudīgu darbu apkopojums


ĀRVALSTU DAIĻLITERATŪRA


Delaney JP. Ticiet man: Lai iegūtu naudu mācībām labākajā Ņujorkas aktierskolā, Klēra Raita piekrīt neparastam darba piedāvājumam: viņa tēlo prostitūtu, kas pavedina precētus vīriešus, un sagādā neapstrīdamus krāpšanas pierādījumus viņu sievām. Kad pēc kārtējā uzdevuma veikšanas Klēras kliente tiek atrasta mirusi, viņa kļūst par galveno aizdomās turamo…

Drūrija K. Septītā diena: Romāna “Septītā kamera” turpinājums.

Grišams Dž. Informators: Grišama jaunākais romāns ir par bagātajiem un varenajiem un tieslietu sistēmas ļaunprātīgu izmantošanu. Viņa romāni patīk visiem, jo, lai nu kurš, bet Džons Grišams zina, kā iepriecināt lasītājus, kuri vēlas, lai netaisnība tiktu novērsta un tiesa spriestu taisnu sodu ikvienam neatkarīgi no maciņa biezuma.

Jūna N. Viss, itin viss: Vai pavadīt dzīvi burbulī? Vai riskēt ar visu mīlestības vārdā? Slimības dēļ Madija septiņpadsmit gadus nav izgājusi no mājām. Viņa dzīvo mazā ierobežotā pasaulītē kopā ar mammu un grāmatām, līdz kaimiņmājā ievācas Olijs. P Un tad Madija saprot, ka dzīve ir kaut kas vairāk nekā tikai būt dzīvai…

Keplers L. Rotaļlaukums: Autori piedāvā pārdabisku pasaules trilleri. Leitnante Jasmīne Paskāla - Andersone vada kaujas operācijas Kosovā. Kādas apšaudes laikā Jasmīne tiek smagi ievainota. Viņas sirds uz 1 minūti un 40 sekundēm apstājas. Kad viņa atgriežas dzīvē, viss, par ko viņa spēj domāt, ir kāda ostas pilsēta.

Kinsela S. Mana ne tik perfektā dzīve: Keitijas Breneres dzīve ir brīnišķīga: dzīvoklis Londonā, iekārojams darbs un stilīgs Instagram konts. Okei – patiesībā viņa īrē nelielu istabiņu, kurā nav vietas pat drēbju skapim, un birojā veic necilus pienākumus. Tā dzīve, kuru viņa atspoguļo Instagram, nemaz nav viņas. Tomēr reiz taču sapņi piepildās, vai tad ne?

Klēra K. Debesu uguns pilsēta: Bestselleru sērijas THE MORTAL INSTRUMENTS noslēguma grāmata.

Koljers M. Iz Baltikas: Itin iedvesmojošs un, kas zina, pilnībā patiesīgs divu 18. gadsimta britu džentlmeņu vēstījums.

Loida E. Mīlestības slazdā: Feita Sanderlija dzīvo divas dzīves. Ārēji viņa ir klusa un labi audzināta angļu Viktorijas laika meitene, kura zina savu vietu, taču dziļi sirdī Feitu plosa neatbildēti jautājumi un zināšanu alkas. Viņa ir asredzīga un vērīga, tāpēc ātri vien apjauš, kāpēc ģimenei bija tik pēkšņi jāaizbrauc no Kentas un jāuzsāk jauna dzīve skarbajā Veinas salā. Tāpat Feita ir pārliecināta, ka viņas tēva – dabaszinātnieka Erasma Sanderlija – nāves cēlonis nav nelaimes gadījums.

Luī E. Jātiek vaļā no Edija: Daļēji autobiogrāfiskajā stāstā autors ar klātbūtnes un tagadnes efektu runā par bērnību un skolas gadiem strādnieku ciemā Francijas ziemeļos. Šeit katra zēna un meitenes dzīvesgājums ir jau iepriekš noteikts un paredzams. Taču Edijs — grāmatas varonis — neiederas šajā sociālajā kārtībā. Viņš ir citāds.

Mihalkova J. Indīgais maigums: Romāns-detektīvs. Ak, mīļā bērnība, jaukie skolas gadi! Bezrūpība, pirmā mīlestība, labākās draudzenes uz mūžu… Nekā nebija! Ja jūsu klasē bijusi vispāratzīta skaistumkaraliene, viņas “galma” dzīve nebija diez ko salda. Rit gadi, jūs maināties, bet atmiņas par skolas laika pazemojumiem joprojām sāp kā smalka skabardziņa.

Moriartija L. Neaizmirstamā gadadiena: Sofija Hanivela allaž ir prātojusi, vai Tomass Gordons bija viņas "īstais". Tomass bija ideāls mīļotais: mīļš, gādīgs, izskatīgs... Bet vienmēr pietrūka maģiskās mīlestības un kaisles dzirksteles. Dienā, kad Tomass grasījās Sofiju bildināt, viņa salauza vīrieša sirdi... Un palika viena.

Nazarova V. Slepenā dziesma: Autore meistarīgi ieved lasītāju rokmūzikas aizkulišu pasaulē, kurā mīlestība, mūzika un noziegumi nav atdalāmi. Romānu novērtēs bestselleru “Meitene vilcienā” un “Neatrodamā” fani!

Nesers H. Cilvēks bez suņa: Vakarā pirms lielās svētku dienas Roberts, Kārla Ērika vienīgais dēls, iziet pastaigāties un neatgriežas, bet nākamajā vakarā pazūd arī Ebas vecākais dēls Henriks. Kriminālinspektoram Gunnaram Barbaroti vēl nekad nav nācies risināt tik sarežģītu lietu

Onodibio K. Ticēt brīnumainajam: Romāns “Ticēt brīnumainajam” mūs aizved no teroraktos ievainotās Parīzes līdz Spānijai un Itālijas saulainajiem krastiem, aicina ielūkoties tuvās un tālās salās, izbaudīt Vidusjūras krāsas, garšas un smaržas, sajust antīkās kultūras valdzinājumu. Tas ir stāsts par vīrieti, kuru izglābj bērnība un mītu spēks. Par vīrieti, kurš, iespējams, sapratīs, ka beidzot ir laiks apzināties, ka esi tēvs. Un nodot tālāk dēlam to, kas pašam ir visdārgākais.

Rudišs J. “Grandhotel”. Romāns virs mākoņiem: Romāna virs mākoņiem galvenais varonis ir trīsdesmit ­gadus vecais vientuļnieks Fleišmanis. Dzīvē viņam neveicas. Viņš nekad neko nav paveicis. Viņš nekur nav bijis. Viņam nav bijusi neviena meitene. Taču viņš pazīst mākoņus, augsta un zema spiediena apgabalus un vēja virzienus.

Meijere M. Kresa. Mēness hronikas III grāmata.

 

 

NOZARU LITERATŪRA

 

Ezotērija

Friks T. Dziļā atmošanās


Psiholoģija

Bikova A. Manam bērnam patīk bērnudārzs

Maršāns P. Deviņu emociju joga


Teoloģija

Sievietes reformācijas ceļā


Socioloģija

Bēgļu gaitas pagātnē un mūsdienās


Politika

Varēt. Solvita Āboltiņa


Tautsaimniecība

Krastiņš E. Latvijas rūpniecība XIX – XXI gadsimtā


Tiesības

Smiltēna A. Deleģētās likumdošanas pirmsākumi Eiropā un Latvijā


Mode. Stils

Leiškalne-Roka G. Stils


Lauksaimniecība

Svilāns A. Eksotiskie koki un krūmi Latvijas dārziem


Uzturs. Kulinārija.

Lads V. Ājurvēdiskā virtuve


Uzņēmējdarbība. Starptautiskās attiecības

Praude V. Satura mārketings internetā

Makčesnijs K. 4 izpildes disciplīnas

 

Mūzika.

Mazvērsīte D. Mans draugs Mārtiņš Freimanis


Sports

Skrējēja rokasgrāmata


Literatūrzinātne

Latviešu literatūra. 2007 – 2015.


Novadpētniecība

Celma G. Mans mīļais Čiekurkalns


 

   Izmanto iespēju un rezervē grāmatas mājās! Vispirms vien jāatnāk uz bibliotēku un abonementā jāpalūdz izveidot lasītāja autorizācijas datus - lietotāja vārdu un paroli, lai varētu pilnvērtīgi izmantot kopkatalogu.Tajā varēsi sekot līdzi pie sevis esošo un pasūtīto grāmatu skaitam, kā arī elektroniski pieprasīt grāmatas nodošanas termiņa pagarināšanu.

Bibliotēka ir atvērta Tev!

Lai rokas stiepiena attālumā vienmēr prātu kustinoša un sirdi sildoša grāmata!


13.09.2018 16:47 (komentāri: 0)

Iet atpakaļ

Pievienot komentāru