Jauno grāmatu diena decembrī

  Klāt jau Decembris! Lai gan šis mēnesis ir piesātināts ar dažādiem Ziemassvētku pasākumiem, grāmatmīļi neatsakās arī no aizraujošas lasāmvielas, tāpēc arī decembrī esam papildinājuši bibliotēkas krājumu ar jaunumiem.

  Palūko, ko piedāvā decembris! Klikšķini uz grāmatu nosaukumiem un lasi vēl garāku aprakstu!



LATVIEŠU DAIĻLITERATŪRA


Atāls V. Uz domu stāvās kraujas: Dzeja.

Avotiņa D. Soliņš pie Salacas: Draudzība un mīlestība var rasties un pastāvēt gadu gadiem, pat visu mūžu ne vien starp diviem cilvēkiem, bet arī starp divām zemēm, divām tautām un būt tām spēka avots. Šīs vēstules stāsta ne tikai par manu draudzību ar lietuviešu dzejnieku Alfonu Maldoni; tās vēsta arī par skarbo laiku, kurā mums nācās dzīvot, par cilvēkiem un notikumiem, kādi bija ap mums, un par to, kā tie mūs ietekmēja.


Beinerte V. Mans zelts:Sarunu grāmata.

Freimanis M. Zālīte truša dvēselei.

Horna M. Atgriešanās dzimtenē: Zviedrijas latvietis Oto Kadiķis 65 gadu vecumā nolemj atgriezties dzimtenē, jo autokatastrofā zaudējis sievu un vēlas atrast līdzīgu sievieti – izsmalcinātām manierēm un labu raksturu, maigu... Viņa sapnis ir atvērt kafejnīcu kādā Latvijas mazpilsētā.

Kurzemnieks K. Trīsreiz nogalināts: Krimināldetektīvs

Mikele A. Zelta būrītis: Veiksmīgais uzņēmējs Georgijs Sudžava jeb, kā viņu dēvē draugi un tuvinieki, Goša tiek atrasts savā mājā noslepkavots. Uzsākot izmeklēšanu, Maksis Mežals drīz vien secina: viss nav tik vienkārši, kā izskatās. ..

Mileiko V. Manas dzīves stāsti: Visu mūžu Vilis ir strādājis par ārstu, bijis sabiedriski aktīvs latviešu trimdinieku dzīvē. Pēc Latvijas neatkarības atgūšanas kopā ar sievu Āriju pievērsies mecenātismam un ik gadu finansiāli atbalsta studējošos jauniešus. Vilis nekad un nekur neaizmirsa par savu bērnību un dzimto zemi.

Runcis R. Gaismas ķermenis: Dzeja.

Virza E. Raksti. 7.sējums.

Žolude I. Materia botanica: “Materia botanica” vākos ietverti divi romāni – arī  “Silta zeme”, jo “Materia botanica” ir gan romāna “Silta zeme” turpinājums, gan jauns vēstījums, viss atkarīgs no skatpunkta.

 


ĀRVALSTU DAIĻLITERATŪRA


Čainani S. Labā un ļaunā skola. 3.daļa: Pēdējās laimīgās beigas.  Sofija un Agata kādreiz bija labākās draudzenes, līdz viņas sastapās ar princi Tedrosu no teiksmainās Kamelotas. Tagad meitenes ir ienaidnieces. Abas cerēja piedzīvot savas pasakas laimīgās beigas, kad viņu ceļi šķīrās..

Dimkovska L. Slēptā kamera: maķedoniešu prozistes debijas romāns.

Keplers L. Uguns liecinieks: Zviedru kriminālromāns. Flora Hansena pelna iztiku, strādājot par mediju starp dzīvajiem un mirušajiem. Tomēr, kad vairāku simtu kilometru attālajā ciematā tiek brutāli nogalināta jauna meitene, Flora sāk redzēt īstas vīzijas.

Koelju P. Hipijs: Iedvesmojoties no paša bagātās dzīves pieredzes, populārais brazīliešu rakstnieks Paulu Koelju aizved mūs nesenā pagātnē, lai vēlreiz pasapņotu kopā ar paaudzi, kas ilgojās pēc miera un uzdrīkstējās apšaubīt patērētājsabiedrībā pastāvošo vērtību sistēmu.

Kreiss R. Zaglis: Septiņpadsmit gadus vecais Taisons ir pavisam parasts pusaudzis: spurains saskarsmē, apsēsts ar videospēlēm un vienmēr izsalcis. Tomēr puiša māte ar bažām ievēro izmaiņas dēla uzvedībā, un, kad sieviete zem Taisona gultas atrod dārgu Rolex pulksteni, viņu pārņem bailes, ka dēls iesaistījies kādā nelikumīgā afērā. Sieviete uzmeklē privātdetektīvu Elvisu Kolu un lūdz sākt izmeklēšanu.

Leklezio Ž. M. G. Stāsts par pēdām:  Krājums apvieno desmit meistarīgus, lakoniskus darbus. Katrā no tiem radīta sava unikāla un pilnīga pasaule. Tie ir stāsti par pretošanos, to varoņi neļaujas pasaules brutalitātei un cinismam, bet tā vietā iemieso drosmīgu un brīvprātīgu cilvēcību.

Lucs Dž. Terorists. Tallinas prelūdija:  Tallinā notiek mīklains terorakts – ir aizdomas, ka tas saistīts ar ASV valdību, tādēļ aģents Tomass Leikers tiek nosūtīts slepenā misijā risināt šo lietu... Tomēr viss notiek pretēji plānam: Leikera sabiedrotie tiek nogalināti, un viņš paliek viens briesmu epicentrā…

De Mari S. Hanija. Mēmā ragana: otrā grāmata Silvanas De Mari triloģijā. Latviešu lasītājiem jau ir pazīstamas autores grāmatas “Pēdējais elfs” un “Pēdējais orks”, kas padarīja viņu par vienu no pasaulē pazīstamākajām itāļu fantāzijas žanra rakstniecēm.

Murakami H. Vīrieši bez sievietēm: Stāsti

 

 

NOZARU LITERATŪRA

 

Uzziņu un vispārīgi izdevumi

Ektermane B. Latviešu zīmju spēks: Tradīcijas. Lietojums. Padomi.


Psiholoģija

Prāta apzināšana 400 dienās. Programma Uz – ņēmējs.

 

Ekonomika

Pauli G. Zilā ekonomika.


Jurisprudence

Vispārējie tiesību principi.

Klišs P. Latvijas interešu pārstāvēšana Apvienoto Nāciju Organizācijā.

Bojārs J. Starptautiskās tirdzniecības un komercijas tiesības.

Latvijas Republikas Uzņēmumu Reģistra tiesību piemērošanas prakse.

Gereiša Z. Mediācija.

1920. – 1925.gads Latvijas Republikas Ministru kabineta sēžu protokolos, notikumos, atmiņās. 1.sēj. : 1920. – 1922.g.

 

Folklora, Etnoloģija

Lejaskurzemes teikas, nostāsti un spoku stāsti. 2.d.

 

Dabas zinātnes

Pazīsti Latvijas zivis


Mājturība

Sievietes gadagrāmata, 2019.

 

Lauksaimniecība

Dārzkopja padomnieks. 2019.

 

Medicīna

Jansone I. Kā sakārtot sirdi un asinis.

 

Uzņēmējdarbība. Starptautiskās attiecības

Pīlēns U. (Mans) uzņēmēja kods.

 

Māksla. Mūzika. Kino. Teātris

Dziesmu un deju svētki. Tradīcijas anatomija

Spalva R. Dejas kompozīcija.

 

Sports

Mazzālītis V. Lielais liktenis.

Uldriķis A. Super Marians.

 

Novadpētniecība

Ābelnieks R., Urtāns A. Bauska – pilsēta, kurā satiekas…

Ogres novada kultūrvēstures pieminekļi

 

Ģeogrāfija

100 gadi 100 kartēs


Vēsture

Tabūns P. Latvijas dzīvības stratēģija



Izmanto iespēju un rezervē grāmatas mājās! Ja Tev nav autorizācijas dati, tad vispirms jāatnāk uz bibliotēku un abonementā jāpalūdz izveidot lasītāja autorizācijas datus - lietotāja vārdu un paroli, lai varētu pilnvērtīgi izmantot kopkatalogu. Tajā varēsi sekot līdzi pie sevis esošo un pasūtīto grāmatu skaitam, kā arī elektroniski pieprasīt grāmatas nodošanas termiņa pagarināšanu.

Bibliotēka ir atvērta Tev!

Lai rokas stiepiena attālumā vienmēr prātu kustinoša un sirdi sildoša grāmata!

17.12.2018 11:24 (komentāri: 0)

Iet atpakaļ

Pievienot komentāru