Jauno grāmatu diena augustā

   Katra mēneša otrās sestdienas ir Jauno grāmatu dienas. Nemainīgi, arī vasaru noslēdzošajā mēnesī, grāmatmīļiem esam sarūpējuši jaunu un interesantu lasāmvielu. Lasītājiem ir iespēja iepazīt Andras Manfeldes jauno stāstu krājumu "Mājās pārnāca basa", kā arī Annas Todas "Before. Pirms" u.c. jaunumus. Palūko, ko piedāvā augusts! Klikšķini uz grāmatu nosaukumiem un lasi vēl garāku aprakstu!


LATVIEŠU DAIĻLITERATŪRA

 


Celle M. Mežaparka meitene uzaug Amerikā: Māra Celle dzimusi 1938.gadā žurnālista Jūlija Lāča un Rūtas Skujiņas ģimenē. Viņa dzīvoja Mežaparkā. Sešu gadu vecumā kopā ar māti un māsu nonāca trimdā Vācijā. Divpadsmit gadu vecumā devās uz ASV. Jaunajā grāmatā autore stāsta par saviem pirmajiem deviņiem gadiem ASV.

Fridrihsone M. Aina no cita laika: Lata romāns.

Kokins R. Kurzemes vilkaču nostāsti: 12 stāsti par vilkačiem...

Manfelde A. Mājās pārnāca basa: Andra Manfelde uzklausījusi citu izsūtīto stāstus. Visbiežākais stāsta avots ir saruna. Tikai viens darbs tapis no dienasgrāmatas pierakstiem, viens – no trimdā rakstītām vēstulēm. Daži stāsti ir tuvinieku atstāstīti, tomēr lielākā daļa radušies, klātienē runājoties. Tā tapis krājums "Mājās pārnāca basa", kurā nevis fotogrāfiski dokumentāli, bet gleznieciski brīvi vēstīta uzticētā pieredze. Grāmatā ir 18 stāsti.

Millere I. Safīru uguns: Fantāzijas žanra romāns.

Rekur ir!: Jauni dzejoļi Latvijas bērniem.

Repše G.  Gobelēni: Esejas.

100 dzejoļi Latvijai

Skujiņa A. Krīt manā pavasarī sarma: Dzejas izlase.

Snips A. Notvertais laiks: Esejiska hronika.

Steiga M. Cik maksā sieviete: Kriminālromāns intriģējoši stāsta par meiteņu un jaunu sieviešu nolaupīšanu un pārdošanu seksuālā verdzībā.

Svīre M. Nopietni pa jokam: ""Mēs Staburagā" - arī tāds varēja būt šīs grāmatas nosaukums," tā Māra Svīre raksturo savu jaunāko prozas grāmatu, kurā nopietni nenopietnā stilā atklāti 22 amizanti notikumi rakstnieku Māras Svīres un Vladimira Kaijaka vasaras mājā, kurā viņi kopā pavadījuši gandrīz 40 gadus. Brīnišķīgo vietu pašā Daugavas krastā fotoattēlos fiksējis Gunārs Janaitis.

 

 

 


ĀRVALSTU DAIĻLITERATŪRA

 

Abgarjana N. No debesīm nokrita trīs āboli: Gaiša, sirsnīga mūsdienu pasaka, kuras darbība norisinājās Armēnijas augstkalnu ciematā, kur dzīves ritms ir daudz rimtāks nekā ielejas pilsētās - gan tapēc, ka kalnos nekur īpaši neieskriesies, gan tāpēc, ka lielākā daļa ciema iedzīvotāju jau ir krietnā pusmūžā. Arī galvenā varone Anatolija vairs nekādus brīnumus no dzīves negaida, taču izrādās - liktenis viņai sarūpējis ne tikai vienu, bet pat divus pārsteigumus, kas sagriež kājam gaisā ne tikai viņas, bet visa ciematiņa ikdienu.

Anjello Hornbija S. Mandeļu vācēja: Kādas sicīliešu sievietes neparastais mīlestības stāsts, laikmeta hronika vai detektīvromāns ar rūgto mandeļu aromātu...

Čainani S. Labā un ļaunā skola. 2.grāmata. Pasaule bez prinčiem: Sērijas otrā grāmata turpina stāstu par divam meitenēm Sofiju un Agatu. Viņas joprojām ir draudzenes un savā dzimtajā Gavaldonā ļoti populāras, jo viņām vienīgajām 200 gadu laikā izdevies atgriezties no Bezgalīgajiem Mežiem. Taču Sofiju pagalam nomāc gaidāmās tēva kāzas, kuras, viņasprāt, apkauno mirušās mātes piemiņu. Savukārt Agatas dvēselei nav miera, jo meitene nojauš, ka viņa nav izdarījusi pareizo izvēli. Šaubas, ilgas un vēlēšanās ir liktenīgas - tās vēlreiz atver neredzamos vārtus uz fantāzijas pasauli.

Džordāno M. Tante Poldī: Mis Mārpla sicīliešu gaumē... Pēc savas sešdesmitās dzimšanas dienas tante Poldī ar brāļadēla palīdzību no Bavārijas pārceļas uz Sicīliju, lai "nodzertos līdz nāvei ar skatu uz jūru". Sicīlijā viņa atrod savu sapņu māju, kas veiksmīgi novietojusies netālu no lielvekala, kurā patiešām iespaidīgs alkoholisko dzērienu piedāvājums. Bet, pirms grādīgais un depresija ņem virsroku, liktenis iejaucas ar savu plānu.

Eberlena K. Man tevis pietrūkst: Šarmants un aizkustinošs stāsts, kura ir daudz romantikas, tomēr taja patiesi atainoti arī skumjie dzīves mirkļi, ar kuriem nākas sadzīvot.

Geimens N. Skandināvu mitoloģija: Geimens meistarīgi pārveido senos pirmavotus vēstījuma lokā, kas sākas ar leģendāro deviņu pasauļu radīšanu, ataino dažādu dievību, rūķu un milžu labos un ļaunos darbus un sasniedz savu kulmināciju ragnarjokā - dievu laikmeta norietā un jaunu laiku un cilvēku dzimšanā.

Hiltone L.S. Domina: Lielisks psiholoģiskais trilleris, kuru papildina mūsdienu pasaulei raksturīgais glamūrs un samaitātība un kura pievienotā vērtība ir mākslas pasaules reālijas.

Konelijs M. Farmaceits. Divi patiesības veidi: Harijs Boss ir atgriezies policistu rindās un strāda Sanfernando departamentā. Viņš tiek izsaukts uz vietējo aptieku, kur mīklainos apstākļos nogalināti divi farmaceiti. Boss kopā ar kolēģiem sak sekot pavedienu virknei, pamazām atklājot vērienīgu un ārkārtīgi bīstamu farmācijas melno tirgu.

Konjeti P. Astoņi kalni: Mūsdienu itāļu literatūras pērle, lirisks pieaugšanas stāsts, kurā atainotas trīs desmitgades divu vīriešu dzīvē. Tas ir stāsts par vīriešu draudzību un vienlaikus meditācijas par savstarpējo uzticību, par apkārtējās dabas lomu un savas vietas atrašanu šajā pasaulē.

Kreca I. Snoushilas muižas mantinieki: Vēsturisks mīlas romāns.

Sigurdardotira I. DNS: "DNS" aizsāk jaunu detektīvromānu sēriju, kurā noziegumus izmeklē psiholoģe Freija un detektīvs Huldars. Savās mājās Reikjavīkā tiek atrasta brutāli nogalināta jauna sieviete, un vienīgais liecinieks, kurš varētu sniegt kādu informāciju par šausminošo slepkavību, ir upures septiņus gadus jaunā meita Margrēta, bet viņa atsakās runāt... Drīz pēc tam tiek nogalināta vēl viena sieviete.

Svonsons P. Visi skaistie meli: Pasaulslaveno romānu "Līdz nāve mūs šķirs" un "Meitene ar pulksteni sirds vietā" autors, savā jaunākajā grāmatā piedāvā velnišķīgi gudru stāstu par apmātību, atriebību un aukstasinīgu slepkavību: viltīgu un spožu minēšanas spēli. "Visi skaistie meli" pierād: Pīters Svonsons ir viens no talantīgākajiem mūsdienu psiholoģisko trilleru rakstniekiem.

 

Toda A. Before. Pirms: Grāmatā attēloti sērijas pirmās grāmatas notikumi no Hārdina skatpunkta, kā arī atklāti intriģējoši noslēpumi par citiem romāna tēliem - piemēram, kaitinošo Molliju.

Vaita K. Laika upes krastos: Māsu Eleanoras un Īvas dzīvi izmainīja nelaimes gadījums, kas ilga tikai dažas sekundes, bet pārvilka svītru pāri abu sapņiem un savstarpējai uzticībai. Eleanora prieku spēj rast vienīgi mūzikā, kuras brīnišķīgo pasauli viņai atklāja mīļotais tēvs. Sieviete klusībā sapņo kļūt par profesionālu pianisti. Reiz Eleanoras klavierspēli dzird viņas priekšnieks Fins Bofeins un piedāvā sievietei neparastu darījumu...

 

 

NOZARU LITERATŪRA

 

Psiholoģija

Feldhana Š. Laipnības skola: Kā 30 dienu laikā uzlabot jebkuras attiecības

 

Socioloģija

Latvijas etnisko minoritāšu identitātes vērtības: Starp normatīvismu un plurālismu

 

Etnogrāfija

Latvju raksta kompozīcija

 

Medicīna

Dziedinošās meditācijas

Ivuškāns A. Ceļa locītava


Kulinārija

Neimane L. Lolitas labākās receptes


Rokdarbi

Latviešu cimdu raksti

Latviešu zeķu raksti


Māksla

Vudforda S. Kā aplūkot mākslas darbus

Kupča I. Dizaina stāsti

Jakubovska M. Pauls Kvelde

Veidemane M. Zemdegas gruzd. Eduards Pāvuls

 

Biogrāfijas

Favalli E. Vakara pasaciņas dumpīgām meitenēm: Pēc pasaku formulas veidoti iedvesmojoši stāsti par 100 varonīgam sievietēm


 

Vēsture. Kultūras vēsture

 

Kļaviņš K. Savienotie trauki

Ozola A. 

 

 

 

   Izmanto iespēju un rezervē grāmatas mājās! Vispirms vien jāatnāk uz bibliotēku un abonementā jāpalūdz izveidot lasītāja autorizācijas datus - lietotāja vārdu un paroli, lai varētu pilnvērtīgi izmantot kopkatalogu.Tajā varēsi sekot līdzi pie sevis esošo un pasūtīto grāmatu skaitam, kā arī elektroniski pieprasīt grāmatas nodošanas termiņa pagarināšanu.

Bibliotēka ir atvērta Tev!

Lai rokas stiepiena attālumā vienmēr prātu kustinoša un sirdi sildoša grāmata!

20.08.2018 10:56 (komentāri: 0)

Iet atpakaļ

Pievienot komentāru