Jaunākās grāmatas novembrī

Novembris ir Latvijas valsts svētku mēnesis. Iepriecinot mūsu lasītājus, esam papildinājuši savu grāmatu krājumu ar jaunāko literatūru.

Lūk, kādi jaunumi novembrī pieejami nozaru literatūrā, kā arī latviešu un ārvalstu daiļliteratūrā!

 

Klikšķinot uz grāmatu nosaukumiem, tiks atvērti pilnie izdevniecību apraksti par grāmatu. Atceries par grāmatu pakomāta iespēju!

 

 

 

 

 

 

 

 

LATVIEŠU DAIĻLITERATŪRA


Boka G. Balss no tumsas tajā krastā: Par autores stāstiem krājuma redaktore Jana Egle izteikusies tā: "Gunitas Bokas stāstiem piemīt sava īpaša balss. Tā stāsta par to, kas sāp, kas aizkustina. Kas kaut kur dziļi zemapziņas tumšajā krastā nerimst atgādināt, ka viss ir zūdošs un pārejošs. Taču Gunita stāv gaišajā pusē, viņas vēstījuma balss ir mierpilna un silta, tā runā mīlestības valodā".

 

Butrima D. Vilkezers:  Anna un Aleksis ieputināti viesu namā “Vilkezers”, kurā bauda slepenu tuvību, līdz Anna izdzird Alekša telefonsarunu ar sievu. Viesu mājā Anna satiek bijušos klasesbiedrus. Atdzimst senas maigas jūtas, arī neizrunātās sāpes un pāridarījumi. Izjūtas saasina nerimstošais putenis un vilku klātbūtne.

 

Ilziņa K. Es neliecināšu pret jums: Stāstu krājums  ir kā mozaīkbilde. Tajā savākti un apkopoti stāsti par cilvēkiem, kas piedalās lielos notikumos, paši būdami mazi. Par tiem, kuriem parasti neviens neprasa: ko jūs par to domājat. Tiem, kas vienkārši dzīvo. Pirms Atmodas, tās laikā un arī pašlaik.

 

Jakubovska M. Staņislavs: Ja grāmatas varonis Staņislavs būtu dzimis mūsdienās, viņš varētu būt izcils izgudrotājs vai labs uzņēmējs. Tomēr stāsts par Stasi, Latgales poli, ir no senākas vēstures. Vīrieša dzīvē melnās svītras mijas ar baltām un krāsainām, enerģisks un azartisks, tomēr reti kad īsti laimīgs... Viņa liktenis veidojas mīlestības priekiem un bēdām, no laikmeta iezīmēm un paša nesavaldīgā rakstura. Romāns uzrakstīts pēc patiesa dzīvesstāsta motīviem un pieturas punktiem, bet visi vārdi un uzvārdi ir izdomāti, izņemot galvenā varoņa.

 

Joņevs J. Decembris: Dokumentāls detektīvromāns, kura pamatā ir absurdu, mistisku slepkavību sērija Rīgā 1997. gada decembrī. Tas, par ko rakstīja asinskārā deviņdesmito prese, ko stāsta nogurušie deviņdesmito izmeklētāji, ko juta cilvēki un kas palicis mūsu pielāgoties spējīgajā atmiņā.is labradors Madors. Tikai ar laiku viņi saprot, ko patiesībā nozīmē suns – tas ir tuvums, saprašanās, piedzīvojumi, pārdzīvojumi un atbildība. Liriski dokumentāls, sirdsietilpīgs Arlitas un Madora sajūtu un izjūtu stāsts par beznosacījumu mīlestību, par to, kā aug draudzība un līdztekus tai – cilvēks.

 

Liepiņš P. Zem sirpja un āmura: Grāmata rakstīta pēc dienasgrāmatas materiāliem un to var uzskatīt par triloģijas "Darbā, kauju ugunīs un krievu lēģerī rūdīts" turpinājumu. Tas ir stāsts par dzīvi Latvijā pēc lēģerī pavadītiem gadiem, par atgriešanās prieku un par dzīvi padomju iekārtā.

 

Liepiņš Ā. Atpakaļ uz gaismu: Āris Liepiņš, grāmatas “Atpakaļ. Uz gaismu” autors, ir Dailes teātra aktieru Mudītes Šneideres un Harija Liepiņa dēls. Dzīvodams un strādādams Skotijā, Āris izjuta vēlēšanos savu jaunības pieredzi par likteņa uzspiestas mentālas neveselības drāmu nodot atklātībā. Ikviena dzīvē mēdz būt gan gaišie, gan tumšie laika posmi. Bet ir cilvēki, kuriem tumsas valdīšana dvēselē stiepjas gadiem ilgi…

 

Pastare A. Atstumtā uguns: Linda Gudlena ir parasta jauniete, kura dzīvo nelabvēlīgā vidē... vai vismaz tā viņai likās, līdz kopā ar brāli viņi pārvācas uz jaunu vietu, kur meitene saprot divas lietas. Pirmkārt, bailes nāk no viņas pašas, nevis no cilvēkiem. Otrkārt, Linda uzzina, ka nepavisam nav parasta, astoņpadsmitajā dzimšanas dienā atklājot, ka spēj valdīt pār uguni. Sastopot vēl citus viņai līdzīgos, kas valda pār ūdeni, gaisu un zemi, meitenes dzīvē ienāk lērums ar piedzīvojumiem un jauniem sevis atklājumiem.

 

Skudra E. Kad lūzis gumijkoks: Šī grāmata vēsta par viena cilvēka likteni vēstures griežos, un vienlaikus tā ir arī spilgta liecība par nesamierināšanos ar Latvijas okupāciju: politisko ieslodzījumu, čekas spēlītēm un mēģinājumiem izdzīvot totalitārā iekārtā.

 

Skujenieks K. Simts: Dzejas izlase.


Streičs Ē. Latviešu dēkainis krievu armijā : Grāmatā aprakstītas latviešu un igauņu puišu gaitas krievu armijā pagājušā gadsimta sešdesmitajos gados. Trulums un loģiskā saprāta trūkums, kas tajā valdīja toreiz, šķiet, nav mainījies, bet kļuvis tikai vēl dziļāks un noziedzīgāks. Bet jaunība un izcila humora izjūta to padarīja panesamu, un krievu militāristu īstā seja te atklājas zem daudziem slāņiem.

 

Struka I. Par skaisto un aplamo dzīvi: Romānu un monogrāfiju sērija Es esmu…
Monogrāfija— par latviešu rakstnieku, dramaturgu un gleznotāju Anšlavu Eglīti (1906–1993).

 

Tālers G. Nemierīgās dvēseles: Veļu laika stāsti. Visus krājumā “Nemierīgās dvēseles” iekļautos stāstus caurauž vienots vadmotīvs – cilvēka saskarsme ar tā saucamo “neredzamo pasauli”, dīvainu, noslēpumainu un neizpētītu dimensiju, no kuras mūs šķir dabas radīta aizsargsiena. Reizēm gadās, ka drošības barjera nezināmu iemeslu dēļ kļūst vājāka, ielaižot “tās puses” būtnes mūsu ikdienas dzīvē, un tad parasti sāk risināties dīvaini un neizskaidrojami notikumi, kuri tiek nodoti no paaudzes paaudzei, ar laiku kļūstot par leģendām, nostāstiem un ticējumiem.

 

Zīle M. Tumšā puse: Pirms 20 gadiem tobrīd vēl pusaudzi Meritu Kronbergu kopā ar māti vietējās skolas direktore ar kaunu padzina no Robežiem. Tagad jaunās sievietes ceļš nejauši ievijies atpakaļ pagātnes īslaicīgajā dzīvesvietā, ne tikai atraujot vaļā šķietami sen aizvilkušās dvēseles rētas, bet arī piedāvājot iespēju tās pilnībā sadziedēt vai arī atriebties agrākajiem pāridarītājiem. Pa kuru ceļu iet, kuru pusi izvēlēties: gaišo vai tumšo?


ĀRVALSTU DAIĻLITERATŪRA


Aksats F. Amnēzija: Džons Brenners savos divdesmit septiņos gados ir bijušais alkoholiķis, šķirtenis un savu četrus gadus veco meitiņu satiek retāk nekā gribētu. Kādu vakaru viņš pamostas uz viesistabas grīdas, nespējot atcerēties neko, kas noticis iepriekšējo stundu laikā. Viņam līdzās ir tukša vodkas pudele, pistole un skaistas meitenes līķis, bet Džons neatceras, ka jebkad būtu viņu iepriekš saticis. Viņa prātā šaudās tikai viens jautājums: vai es esmu slepkava, vai arī kāds tiešām cenšas mani iegāzt?

 

Allens V. Bez spalvām: Vudijs Allens, viens no slavenākajiem amerikāņu kinorežisoriem, ir arī vairāku lielisku prozas darbu autors. Krājumā “Bez spalvām” ietverti viņa humoristiskie stāsti un apcerējumi, kuros Allens ar pārgalvīgu humoru apcer savu neirotisko bezcerības sajūtu.

 

Atkinsone K. Agrā gaitā es ar suni: Bijušās policistes, tagad lielveikala drošības dienesta vadītājas Treisijas diena rit ierastās sliedēs, līdz viņa tiek pie kāda šokējoša pirkuma. Šis neprāta mirklis apgriež Treisijas dzīvi ar kājām gaisā, rāmo ikdienas ritējumu nomaina bailes un briesmas uz katra soļa. Par lieciniekiem Treisijas neprātīgajai rīcībai Līdsas Meriona centrā kļūst sirma aktrise, pati atrazdamās uz katastrofas sliekšņa, un Džeksons Broudijs, kurš ir atgriezies savā dzimtajā grāfistē, lai meklētu kāda cita cilvēka saknes.

 

Devero Dž. Nosacītā slepkavība: Slavenā detektīvromānu rakstniece Sāra Medlere labprāt šķetina citu cilvēku noslēpumus, bet nevēlas, lai tiktu atklāta patiesība par viņas pašas ģimeni. Tomēr liktenim ir savi plāni, un Sāras mierpilnā ikdiena tiek satricināta. Pilsētas šerifs mīklaini nozūd, un vietējie sāk mēļot par kādu pievilcīgu svešinieku, kas grasās iegādāties īpašumu tepat tuvumā. Sārai ir aizdomas, ka šis cilvēks nāk no viņas pagātnes… Turklāt pavisam drīz sāk notikt dīvaini starpgadījumi un kļūst skaidrs: ir jārisina jauna lieta.

 

Džeiku E. Laimīgākais cilvēks uz zemes:  Edijs Džeiku piedzima 1920. gadā Vācijā kā Ābrahāms Jakubovičs, un vienmēr ir uzskatījis, ka viņš vispirms ir vācietis un tikai pēc tam ebrejs. Viņš lepojās ar savu valsti. Tomēr 1938. gada novembrī viss mainījās. Edijs tika piekauts, arestēts un nosūtīts uz koncentrācijas nometni. Nākamos septiņus gadus Edijs katru dienu piedzīvoja neaprakstāmas šausmas. Sākumā Buhenvaldē, tad Aušvicā un pēc tam nāves maršā.

 

Fellona Dž. Izstāsti man noslēpumu: Romāns  vēsta par Holiju Kūperi, kas atbild par scenārija izstrādi seriālam, ko savos ekrānos ar dzelžainu regularitāti sagaida tūkstošiem skatītāju. Holija nav karjeriste, darbs viņai ir pati dzīve. Bet ko darīt, kad šķietami sakārtotajā ikdienā notiek negaidīts sižeta pavērsiens un dzīve mazpamazām pārvēršas seriālā, kura ik nākamā epizode var būt nepatīkams pārsteigums?

 

Gortners K.V. Romanovu imperatore: Deviņpadsmit gadus vecā Minnija zina, ka viņai kā Dānijas princesei nāksies ieprecēties karaliskā ģimenē. Liktenis viņu aizved uz Krieviju, kur viņa nu jau kā cariene Marija Fjodorovna piedzīvo gan patiesu mīlestību, gan neizmērojamas sāpes.
Aizraujošs romāns par Krievijas pēdējā cara Nikolaja II māti, vienu no impēriskās Krievijas iedvesmojošākajām sievietēm, kura centās noturēt dižciltīgo Romanovu dinastiju un saglābt savu ģimeni.

 

Hilderbrenda E. Mulso siržu viesnīca: Kad noslēpumains miljonārs iegādājas noplukušu viesnīcu Nantaketā, vietējie ir izbrīnīti. Kurš gan vēlēsies apmeklēt šo graustu, ja pilsētā netrūkst labu hoteļu. Un kā jaunais īpašnieks grasās atjaunot viesnīcu, ja pats atrodas ārzemēs? Izrādās, viņš ir noalgojis Lizbeti Kītonu, svaigu šķirteni ar tik salauztu sirdi, ka viņa ir gatava uz visu, lai viesnīcu padarītu izcilu. Uzdevums ir sarežģīts – jātiek galā ne tikai ar kaprīziem klientiem, bet arī darbiniekiem, kuriem ir savi noslēpumi.

 

Horsts L. Dž. Likteņa cilpa: Frenks iet bojā pēc kritiena no sava pagraba kāpnēm. Tā paša pagraba, kurā pie grīdas piestiprināts aizslēgts seifs. Viņa mazmeita Sofija Lunda manto šo namu, taču nevēlas nekādu saistību ar vectēva naudu, turot aizvainojumu un uzskatot viņu atbildīgu par mātes nāvi cietumā. Laines Visitingas žurnālistes instinkti satuvina viņu ar Sofiju, un Laine atrodas viņai blakus brīdī, kad seifs tiek atvērts. Atradums tajā noved pie citas krimināllietas, un inspektors Viljams Visitings tiek iesaistīts slepkavības prāvā, kas galu galā nošķirs nevainīgos no nolādētajiem.

 

Kamerona B. Kulta pēdās: Beksija piedzima bēdīgi slavenajā kultā «Dieva bērni», kur Dieva mīlestība izpaudās caur seksu un drīz tika gaidītas Laiku Beigas. Vēl pavisam maza būdama, viņa jau piedzīvoja savu pirmo eksorcismu un kluso režīmu jeb aizliegumu sarunāties vesela gada garumā. Beksijai kultā notiekošais nešķita pieņemams, bet no tā izkļūt, pametot vecākus un vienpadsmit brāļus un māsas, izdevās tikai piecpadsmit gadu vecumā.

 

Morisa H. Trīs māsas: “Es gribu, lai jūs man un cita citai apsolāt, ka vienmēr rūpēsieties par savām māsām. Ka jūs vienmēr, lai notiek kas notikdams, stāvēsiet cita citai blakus.” Kad Cibi, Magda un Livi bija mazas, viņas tētim apsolīja, ka jebkādos apstākļos allaž paliks kopā. Pēc vairākiem gadiem Livi, vien piecpadsmit gadus vecu, nacisti nosūta uz Aušvicu. Cibi, kurai tolaik ir deviņpadsmit, atceras par tētim doto solījumu un dodas Livi līdzi, apņēmusies māsu sargāt vai mirt reizē ar viņu. Abas kopā meitenes cīnās par izdzīvošanu neiedomājami nežēlīgos un grūtos apstākļos. Septiņpadsmit gadus vecā māsa Magda paliek mājās ar mammu un vectēvu un no nacistu karavīriem slēpjas kaimiņu bēniņos vai mežā…

 

Pārksa A. Nākotnes ēnas: Augstas klases eskorta meitene Dora grasās pamest nodarbi, kuru reiz uzsāka nabadzības radīta izmisuma dēļ. Viņa ir iemīlējusies un drīz precēsies, un beidzot dzīvos normālu dzīvi. Atlicis tikai izpalīdzēt pēdējam klientam – uz vienu nedēļas nogali izlikties par viņa draudzeni. Pavadīt pāris dienu ekskluzīvā Francijas pilī un tad teikt ardievas pagātnei, turklāt ar krietnu naudas žūksni kabatā. Tomēr nekas neizvēršas, kā cerēts.  

 

Rekulaks Dž. Slēptie zīmējumi: Nesen izgājusi rehabilitācijas kursu, Melorija Kvina pieņem Teda un Kerolainas Maksvelu darba piedāvājumu kļūt par auklīti viņu piecus gadus vecajam dēlēnam Tedijam turīgā Ņūdžersijas priekšpilsētā Springbrūkā. Jau no pirmās dienas Melorija darbā jūtas labi. Viņai piešķirta pašai sava dzīvojamā telpa, viņa dodas ikvakara skrējienos un izbauda stabilitāti, ko sniedz jaunie darba apstākļi. Turklāt viņa lieliski saprotas ar Tediju, piemīlīgu, klusu un kautrīgu zēnu, kurš ne brīdi neizlaiž no rokām skiču albumu un zīmuli. Viņa zīmējumi nav pārsteidzoši – koki, trusīši, baloni. Taču kādu dienu viņš uzzīmē ko pavisam savādu: vīrieti mežā, kurš aiz sevis velk sievietes līķi…

 

Taulzs E. Džentlmenis Maskavā: romāna darbība norisinās Krievijā. Grāfs Aleksandrs Rostovs 1922. gadā nonāk boļševiku tribunāla priekšā. No nāvessoda viņu izglābj kāds pirms gadiem sacerēts dzejolis revolucionārās noskaņās. Rostovam tiek piespriests arests neparastā izsūtījuma vietā – viesnīcā "Metropole", kuru viņam nav tiesību atstāt…

 

Šepa E. Nāriņas: Vien ar dažu dienu starpību tiek atrasti divi sieviešu līķi - abu upuru sakropļotās kājas atgādina groteskas nāru astes. Kad bez vēsts pazūd vēl viena sieviete, prokurores Jānas vadītajai izmeklēšanas komandai ir skaidrs - jārīkojas ātri. Vienīgais izmeklēšanas pavediens noziegumus saista ar ieslodzījumā mītošo Sīmonu Nūrelu, taču vīrietis atsakās runāt. Palielinoties sabiedrības spiedienam, policijai nākas rīkoties pārdroši un lūgt palīdzību Sīmona terapijas biedram Danilo - vienīgajam cilvēkam, kura eksistence apdraud Jānas drošību un nākotni.


NOZARU LITERATŪRA

 

Filozofija, ezotērika

Melheims R. Dievs pidžamā.

Dzīvesziņas gadagrāmata.


Psiholoģija

Deivisa S. Montesori mazulis. Dzīves pirmais gads.

Freids Z. Melanholija un mazohisms.

Uresina L. Ar tevi viss ir kārtībā.


Sabiedriskās zinātnes

Kultūras mantojuma kopienas.


Folkloristika

Čekstere I. 100 vainagi Latvijai.


Medicīna.

Hofs V. Vima Hofa metode: Atraisi savu potenciālu!

Murali M. Lielā ājurvēdas grāmata.

Tidriķe L. Baha ziedu terapija bērniem un viņu vecākiem.


Puķkopība. Lauksaimniecība

Purne Z. Istabas augi.

Makšķernieka gadagrāmata 2023.


Rokdarbi

Ozoliņa I. Adīsim latviski: tradicionālo latviešu dūraiņu 50 mūsdienīgas versijas.

 

Māksla. Teātris. Mūzika. Sports

Rubins A. Es sēdēju tikai vienreiz.: Latvijas futbola personība.

Ābola L. Rotaļu prieks.

 

Ģeogrāfija

Krēsliņš Ž. Havaju salas vienā mēnesī. Žiga ceļojumi.


Vēsture

Latvijas rītausmā: Trīs atmiņu stāsti par Latvijas Neatkarības karu 1918. – 1920. gadā.

 

 

Izmanto iespēju un rezervē grāmatas mājās! Ja Tev nav autorizācijas dati, tad vispirms jāatnāk uz bibliotēku un abonementā jāpalūdz izveidot lasītāja autorizācijas datus - lietotāja vārdu un paroli, lai varētu pilnvērtīgi izmantot kopkatalogu. Tajā varēsi sekot līdzi pie sevis esošo un pasūtīto grāmatu skaitam, kā arī elektroniski pieprasīt grāmatas nodošanas termiņa pagarināšanu.

 

tl_files/images/BCB2022/Jaunumi novembri majaslapa.jpg

Bibliotēka ir atvērta Tev!


Lai rokas stiepiena attālumā vienmēr prātu kustinoša un sirdi sildoša grāmata!



 



11.11.2022 13:08 (komentāri: 0)

Iet atpakaļ

Pievienot komentāru