Grāmatu jaunumi janvārī

Janvāra mēnesī bibliotēka gaida savus lasītājus ar ļoti plašu jaunāko grāmatu klāstu gan latviešu un ārzemju daiļliteratūrā, gan nozaru literatūrā, lai atklātu saviem lasītājiem daudz jaunu domu, zināšanu, ideju, piedzīvojumu un priecīgu brīžu - visu, ko sniedz grāmatu pasaule!


Klikšķinot uz grāmatu nosaukumiem, tiks atvērti pilnie izdevniecību apraksti par grāmatu. Atceries par grāmatu pakomāta iespēju!

 

LATVIEŠU DAIĻLITERATŪRA


Āboltiņa J. Lazdonietis Harijs: Laikmets viena cilvēka acīm. Autore ir Harija mazmeita, kura caur grāmatas tapšanu rod iespēju no jauna iepazīt savu vectēvu un ļauj to izdarīt arī lasītājiem. Grāmatā apkopotas Lazdonā dzimušā Harija Liepiņa dienasgrāmatas, sākot ar 1934. gadu, un kara laikā rakstītās vēstules ģimenei.

Eniņa Z. Pārziemot Āzijā: Savā ceturtajā grāmatā ceļotāja un blogere Zane Eniņa aicina iepazīt krāsaino, paradoksālo un sirsnīgo Āziju - reģionu, kas valdzina gan iesācējus, gan pieredzējušus ceļotājus. Atšķirīgā kultūra, daba un ēdieni piešķir piedzīvojumam eksotiku, cilvēku iedaba ļauj justies droši, bet draudzīgās cenas dod iespēju ceļot ilgāk vai pat pārziemot Āzijā. Tā ir vieta, kur izkopt kaulēšanās mākslu, apgūt motorollera vadīšanu, gulēt kopā ar skorpioniem, meditēt, dzert kokosriekstu sulu, ēst mango un darīt vēl milzums citu aizraujošu lietu.

Guļevska L. Sirdspuksti: Gaišu cilvēku sirdsstāsti. Vai mēs bieži ieklausāmies savos sirdspukstos? Un līdzcilvēku? Sirdij ir dažādas krāsas, īpašības, varēšana. Tā var būt karsta un aizrautīga, naid­pilna un salta, tā var mūs celt un gremdēt. Bet vai debesīs ceļ tikai sirdsprieks? ­Varbūt to spēj arī sirdsbēdas? Cik mēs par to visu zinām? Atbildi meklēju, ieklausoties manas sirds ļoti cienītu un mīlētu cilvēku sirdspukstos.

Horna M. Bēnes muiža. 2.daļa: Dokumentāls stāsts par laiku pēc 1923. gada, kad Latvijas valdība atsavināja muižnieku īpašumus. Par Bēnes muižas nomnieku kļuvušais Otto Gailītis atjauno nopostīto pili un panīkušu Bēnes muižas saimniecību dažu gadu laikā paceļ tādā līmenī, ka tā kļūst par paraugsaimniecību, uz kuru brauc ekskursanti un kura tiek slavināta tā laika avīzēs. Grāmata ir arī stāsts par Gailīšu ģimeni un viņu likteņiem.

Ikstena N. Jōna: Mēs nereti sakām - dzīvot ar joni. Skaisti, plaši, ar prieku un vērienu. Tomēr līdzās neredzama, itin bieži tikko manāma, bet citreiz gluži acu priekšā materializējoties, plīvo kāda acumirklī pat vārdā nenosaucama sajūta. Es to iedēvēju par jōnu. Kas ir šī jōna? Vai tā vada? Vai ir iespējams izvēlēties: ļauties tai vai neļauties? Ko darīt, kad dzīve, kuru tu dzīvo, vairs it kā nemaz nav tava un viss, kas iepriekš šķitis nereāls, kļūst biedējoši reāls? Ūdeņu milzis Valis un sauszemes gājējs Jona, katrs sava iekšējā dzinuļa vadīts, dodas cauri jōnas miglai, un dzīvei jākļūst par mākslu - mākslu izdzīvot.

Jakubovska M. Tante Vilhelmīne Kā sadzīvot ar gados vecu tanti, kura ilgi dzīvojusi viena pati, kurai traucē skaļi pusaudži un patiesībā jebkādas novirzes no viņas pierastās dzīves kārtības un par vērienīgu pārmetumu objektu kļūst pat tas, ja nopirkta “nepareizā” maizes šķirne? Rudīte ilgi centusies salāgot savas ģimenes un tantes Vilhelmīnes intereses, taču izskatās, ka nesaskaņas un tantes neapmierinātība tikai aug augumā. Vai Vilhelmīnes apsolītais mantojums ir Smilgu ģimenes miera vērts?

 

Kārkliņa R. Ellīgi skaisti noslēpumi: Stāstu krājums “Ellīgi skaisti noslēpumi” ir kā iztēles bagāta arhitekta projektēts dzīvojamais nams, kurā katra dzīvesvieta atšķiras no pārējām.Te mājo raiba sabiedrība, un katrs no stāstu tēliem paver savas durvis un ļauj ieskatīties dzīvē, kas pārsteidz ar vienkāršību un reizē – nepārspējamu, spilgtu vienreizīgumu. Savdabīgi vecļaudis, bērni, kuri savās mazajās rokās pūlas noturēt saites, kas vieno ģimeni, māte, kurai liegtas vecāka tiesības, – visu šo tēlu gaisīgi tvertie dzīves mirkļi attēlo veselas jūtu un emociju pasaules, kurās ir vieta gan saldmei, gan rūgtumam. Kā dzīvē.

Lynx L. Turi mani cieši: Maiku Dženingu attiecībās ar sievietēm pavada neveiksmes. Pat ja kādai tomēr izdodas piesaistīt iekārojamā Vaitstounas vecpuiša interesi, viņas sirds jau ir aizņemta. Kad kādu vakaru pie bāra durvīm vienos zilumos un nobrāzumos parādās Maika pirmā mīlestība, viņš vēl nezina, ka šis pavērsiens mainīs viņa dzīvi līdz nepazīšanai. Atklāsme par vīra dubulto dzīvi ir satricinājusi Evas pasauli. Cīnoties par taisnību, viņa ir kļuvusi par upuri savam vīratēvam - miljardierim un prestiža kluba īpašniekam, kurš draud izrēķināties ar katru, kurš uzdrošināsies nomelnot ģimenes labo vārdu ar skandālu. Vai Evai būs jānožēlo sava izvēle atgriezties dzimtajā pilsētā?

Migla-Streiča M. Naktstauriņa samtainā smarža: Maija Migla-Streiča savu vietu jaunākajā latviešu literatūrā ieguva ar romānu "Matildes gadsimts", tam sekoja atmiņu grāmata "Nenopietni nopietnie TV aizkadri", stāstu krājums "Sapnis par sargeņģeli" un atsevišķi stāsti vairāku rakstnieku kopkrājumos. Tomēr autore jau kopš jaunības rakstījusi arī dzeju. Tā paaudze, kas savulaik skatījuši Liepājas teātra izrādes ar Imanta Kalniņa mūziku, iespējams, atceras izrādi "Brēmenes muzikanti", kurai dziesmu tekstus rakstījusi Maija Līcīte. Dzeja viņu pavadījusi visu mūžu, un arī šobrīd prasīties prasās savas izjūtas un pārdomas izlikt uz papīra. Krājumā "Naktstauriņa samtainā smarža" varam tās lasīt un dzīvot līdzi.

Tora I .Salnu rītā dzimusi: Dzeja

Viļuma M. Metaforija.: Dzeja

Zeibots A. PneumaRomāns vēsta par tiekšanos psihes kosmosa un kosmosa psihes dzīlēs un pneumas (mūžīgās elpas) un "cita" sevis apziņas meklējumiem. Pneuma ved lasītāju cilvēciskā saprāta (ne)ierobežoto iespēju un tikpat neierobežoto briesmu pilnā pasaulē, kurā notikt indivīda garīguma cīņai ar vispārpieņemtiem izdzīvošanas mītiem un sabiedrības objektivizēto  normalitāti, ieaudzinātām un iemācītām shēmām: politiskām, sociālām, institūciju vai tradīciju uzspiestām. Kā un vai ir iespējams izkļūt no dualitātes it visā, kā izkļūt no binārā koda, mākslīgā intelekta, slazda? Kā atbrīvoties no stigmatiskā "jā vai nē, melns vai balts", ja atbildei neder "varbūt", jo tā būtu izvairīšanās.

 

 

ĀRVALSTU DAIĻLITERATŪRA



Baha T. Zīda villas mantinieki: Brīnišķīgs stāsts par mīlestību, ģimeni un izlīgšanu ar pagātni. Zīda villā valda laimīga noskaņa. Andžela un Vitorio plāno apprecēties, un Natālijas mazulis ir Zīda villas saulstariņš. Tomēr pēkšņi debesis apmācas: no ASV atgriežas Vitorio dēls un izsaka rūgtus pārmetumus. Nebija pareizi, ka Andžela toreiz neļāva tēvam viņu oficiāli atzīt par meitu. Tagad viņa sievas radinieki piesaka savas tiesības uz Zīda villu, un Andžela ar ģimeni var zaudēt gan zīda austuvi, gan mājas… Aizraujošs romāns par lielo mīlestību un kādas ģimenes vēsturi uz Veneto zīda austuves fona.

Diks F. K. Vai androīdi sapņo par elektriskajām aitām?: Līdz 2021. gadam Pasaules karš ir nogalinājis miljoniem cilvēku, iznīcinājis veselas sugas un pamudinājis lielāko daļu cilvēces emigrēt no planētas. Tie, kas palikuši, alkst pēc jebkādas dzīvas radības, un cilvēkiem, kuri nevar tādu atļauties, uzņēmumi izgatavo neticami reālistiskas mehāniskas dzīvnieku kopijas. Ir radīti pat cilvēkveidīgi roboti. Cilvēkiem, kas emigrē uz Marsu, kompensācijā tiek piešķirti sarežģīti, prasmīgi darināti androīdi, kurus ir neiespējami atšķirt no īstiem vīriešiem vai sievietēm. Baidoties no posta, ko šie mākslīgie cilvēki var nodarīt, valdība aizliedz ievest tos uz Zemes.

Džemisina N. K. Obelisku vārti: Beigu gadalaiks kļūst arvien tumšāks, civilizācija pamazām padodas garai, aukstai naktij. Desmitgredzens Alabastrs — neprātis, pasaules sagrāvējs un glābējs — atgriežas, lai apmācītu savu pēcteci Esunu un tādējādi uz visiem laikiem lemtu Mieratnes likteni. Šis gadalaiks turpinās ar pazudušo meitu, ko atrod ienaidnieks. Tas turpinās ar obeliskiem un senu noslēpumu, kas pamazām tiek atslēgts.

Grehema K. Midsomeras slepkavības. Nāve Bedžersdriftā: Bedžersdrifta ir idillisks, perfekts ciemats Anglijā, kurā ir gan vikārs, gan ķildīgs vietējais ārsts un arī laipnas vec­meitas. Bet, kad viena no viņām pēkšņi nomirst, labākā draudzene saceļ skaļu traci, piesaistot galvenā inspektora Bārnabija uzmanību. Un, kad Bārnabijs un viņa dedzīgais vietnieks ķeras pie darba, abi atklāj neglītu skandālu un ilgstoši apspiestu aizvainojumu nastu, kas kūsā zem idilliskā skaistuma.

Hantere Ē. Bezgalīgais ezers. Klanu suņi. 5.grāmata: Tuvojas neganta vētra, un suņiem, kuri ir palikuši vieni, draud briesmas tikt aizrautiem projām. Leo bars ir uzveicis Bieda suņus un nonācis pavisam dīvaina ezera malā, kurš, liekas, plešas bezgalīgi. Šajā bīstamajā jaunajā pasaulē būs jāsastopas ar grūtībām atrast medījumu un jācīnās ar asinssuņiem, kuri ir apņēmušies iznīcināt Leo un viņa draugus.

Helgasons H. Sieviete 1000 grādosHerbjorgai Marijai ir astoņdesmit gadu, viņa viena pati nīkst garāžā ar portatīvo datoru un rokasgranātu atbalstam un drošībai. Plānodama savu nāvi un pasūtīdama laika logu krematorijā, viņa lūdz Neaizmiršanas dievu un atsauc atmiņā savu dēkaino dzīvi – no vissmalkākajām viesībām līdz visdziļākajai nabadzībai. Šī neticamā romāna izveidē lieliski kombinējas Halgrīma Helgasona oriģinalitāte un stāstnieka jauda. Augstu vilni sit humors, intuīcija un ironija, kad viņš izvadā Herbjorgu no mazapdzīvotiem Islandes nostūriem līdz kara plosītajai Eiropai un pat tālāk pasaulē.

Janagihara H. Uz paradīzi: 1893. gadā alternatīvā Amerikas versijā Ņujorka atrodas Brīvajās Valstīs, kur visiem ļauts brīvi dzīvot un brīvi mīlēt (vai vismaz tā šķiet). Trausls un izsmalcināts bagātas dzimtas mantinieks mēģina izvairīties no laulības ar krietnu precinieku, aizrāvies ar šarmantu, bet trūcīgu mūzikas skolotāju. 1993. gadā Manhetenā, kur plosās AIDS epidēmija, jauns havajietis dzīvo kopā ar daudz vecāku un bagātāku partneri, vairīdamies stāstīt par tēva skumjo likteni un paša nelaimīgo bērnību. Un 2093. gadā sērgu plosītā totalitārā valstī ietekmīga zinātnieka mazmeita, ko sakropļojusi slimība, cenšas izlauzt ceļu dzīvē bez mīļotā vectēva - un atklāt sava vīra regulārās prombūtnes noslēpumu.

Keivs N. Un ēzelis ieraudzīja eņģeli: Neatvairāms un satriecošs savā barokālajā krāšņumā, Nika Keiva pirmais, pelnītu atzinību guvušais romāns ir neaizmirstams ceļojums gotiskas traģēdijas pasaulē. No sabiedrības izstumts mēms vientulis, vārdā Eikrids Eikrovs, dzimis būdā pie atkritumu izgāztuves piedzērušai mātei, dzīvo šausmu pilnā Ukuloras ielejā, kurā valda sludinātāji un pravieši, asinsgrēks un tumsonība.

Kullhēda Ē. Eiforija: Literāra fantāzija par dzejnieces un rakstnieces Silvijas Plātas dzīves pēdējo gadu un pārpilns ar pašas Plātas radīto tēlainību. Izmisuma, trauksmes, greizsirdības un mutuļojošu emociju virpulī tiek izdzīvota mīlestība pret ģimeni, un vienlaikus neapmierinātība ar vīra, arī talantīga rakstnieka Teda Hjūza, nevēlēšanos dalīt atbildību, radot sadursmi starp mātišķumu un radošumu.

Lāgerkrancs D. Neskaidrība: Slepkavības izmeklēšana saved kopā divus ļoti atšķirīgus sabiedrotos, kuriem jāatklāj kāda dīvaina starptautiska mēroga sazvērestība. Profesors Hanss Reke. Dzimis bagātā Stokholmas ģimenē, pasaules autoritāte pratināšanas paņēmienos, spēj atrisināt vissarežģītākos rēbusus... Tomēr īpaši saspringtos brīžos mēdz sabrukt, kas noved pie aizliegtu vielu nesamērīgas lietošanas un izmisuma. Mikaēla Vargasa. Policijas virsniece. Dzimusi apšaubāmā apkaimē, Stokholmas pievārtē, čīliešu politisko bēgļu ģimenē, kuras divi brāļi apgrozās likuma ēnas pusē.

Lekberga K., FekseussH. Kults: Gaišā dienas laikā pie bērnudārza tiek nolaupīts bērns. Neviens no darbiniekiem nav neko pamanījis, bet bērni stāsta, ka vainīgā ir kāda sieviete. Lai atšķetinātu sarežģīto lietu, izmeklētāja Mina Dabiri aicina palīgā savu draugu Vincentu, un drīz vien tiek atklāta saikne ar citiem līdzīgiem nolaupīšanas gadījumiem. Sākas nežēlīga sacensība ar laiku, kas nedarbojas izmeklētāju labā. Vienlaikus Minas meita ir iepinusies slepenā epikūriešu organizācijā, kas sevi piesaka kā līderības attīstības centru. Vai Mina spēs aizsargāt savu bērnu, kurš pat nezina par viņas eksistenci?

Lindgrēna M. Bēgšana no "Vakarbirzēm": Patiesi grūti noticēt, ka veco ļaužu aprūpes centrā varētu notikt kas noziedzīgs. “Vakarbiržu” pansionāts pārvēršas par elli brīdī, kad to pārņem ārzemju būvstrādnieki, kuri tekoši lamājas somu valodā. Troksnis ir apdullinošs, sienā parādās caurums, lietas pazūd, un iedzīvotājiem jāizmanto pārvietojamā tualete. Sīri, Irma un Anna-Līsa, visas vecākas par 90 gadiem, nolemj pārcelties uz kopīgu dzīvokli eksotiskajā Hakaniemi apkārtnē. Visām trim ir savi ieradumi un dīvainības, kas kopdzīvē ienes spriedzi, turklāt dzīvoklī parādās gan vēstnieks, gan citi iemītnieki. Grāmatas varoņi vēlas izpētīt aizdomīgo santehnikas projektu.     

Hogana R. Kvīnijas Malones "Paradīzes viesnīca": Tillija bija gudra, draudzīga meitene, kurai patika spēlēties ar spokiem un sērkociņiem. Viņai patika arī limonāde, rupji vārdi, zivju pirkstiņi un katoļu baznīcas, un vairāk par visu – dzīvot Braitonā, Kvīnijas Malones brīnišķīgajā “Paradīzes viesnīcā” ar tās mīļajiem un draudzīgajiem savādniekiem. Tomēr Tillijas bērnības idille tika sagrauta, kad māte viņu no iemīļotās mājvietas aizsūtīja prom uz internātskolu, bez brīdinājuma un paskaidrojuma. Tagad Tilda ir kļuvusi par pieaugušu sievieti, bet vēl aizvien nespēj piedot mātei seno pāridarījumu. Viņa izvairās no cilvēkiem, un viņas vienīgais draugs ir suns Eli.

Māterlinks M. Zilais putns: Pasaku luga.: Lugā stāstīts par divu nabadzīgas mežcirtēja ģimenes bērnu, brālīša Tiltila un māsiņas Mitilas, piedzīvojumiem bagāto Ziemassvētku ceļojumu, kurā viņi devušies, lai atrastu Zilo putnu. Teiksmainais putns vajadzīgs, lai izārstētu un iepriecinātu mazo meitenīti, kas mīt abiem bērniem kaimiņos. Luga ir piemērota gan bērniem, gan pieaugušajiem – lasītājiem no pieciem līdz deviņdesmit pieciem gadiem vai pat ilgāk.

Montefjore S. Gaidi mani: Kornvola, 1944. Kad Florence Deša uzzina, ka viņas vīrs Rūperts kaujas laikā pazudis bez vēsts un tiek uzskatīts par mirušu, viņa krīt izmisumā. Ir grūti pieņemt, ka zaudēta mūža mīlestība. Tādēļ, kad Florence kādā vecā grāmatā atrod lapiņu ar dzejoli “Gaidi mani”, viņa to uztver kā likteņa zīmi – Rūperts reiz atgriezīsies…

Nesbē L. Asinsmēness: Oslo pazudušas divas jaunas sievietes. Savstarpēji viņas nav pazīstamas, bet abas pēdējo reizi manītas vienā ballītē. Kad tiek atrasts pirmais līķis, kļūst skaidrs, ka darīšana būs ar sērijslepkavu. Lai atrastu šādu slepkavu, ir nepieciešams neordinārs detektīvs. Tikai Harijs Hols spēj apturēt šādus psihopātus. Bet Harijs nav pieejams, viņš devies uz Losandželosu ar vienu vienīgu mērķi: nodzerties līdz nāvei. Šķiet, nekas nevarētu piespiest viņu atgriezties Oslo, ja vien... netiek apdraudēts kāds, kas viņam kļuvis ļoti svarīgs. Lieta ir daudz sarežģītāka, nekā tā šķiet pirmajā brīdī. Pulkstenis nepielūdzami tikšķ, un pāri Oslo virzās asinsmēness...

Norts A. Eņģeļu dārzsKeitija Šova allaž ir rūpīgi pieskatījusi jaunāko brāli Krisu, bet kādā pēcpusdienā viņa tomēr izvēlas pavadīt laiku ar savu draugu Semu. Un Kriss piedzīvo nežēlīgu uzbrukumu. Tikai viens neapdomīgs solis noved pie lielas traģēdijas. Pati kļuvusi par māti, Keitija ir cieši apņēmusies nekad vairs nepieļaut līdzīgu kļūdu. Piepeši viņai piezvana no policijas. Tiek izmeklēta baisa slepkavība, kas notikusi pussadegušā mājā, kura reiz piederējusi vietējam sērijslepkavam. Izmeklēšanas laikā uzjundī daudzi iepriekš neatbildēti jautājumi. Galvenais aizdomās turētais ir Kriss

Torntone S. Žaklīna Kenedija. Nestāvēšu ēnā: Kad Žaklīna satiek daudzsološo senatoru Džeku Kenediju, šķiet, viņu mīlestība spēs pārvarēt jebkurus šķēršļus. Tomēr, kļūstot par Baltā nama pirmo lēdiju, Žaklīnai Kenedijai nākas saskarties ar realitāti. Lai gan no malas pirmās lēdijas dzīve Baltajā namā var šķist spozmes pilna, tikai retais nojauš, ko viņai nākas pārdzīvot. Žaklīna vienmēr ir gribējusi lielu un saticīgu ģimeni, bet viņai jāpieņem lēmums, vai palikt ar neuzticīgu vīru, kuru viņa patiesi mīl, un atbalstīt viņa karjeru, vai arī doties prom un sākt dzīvi no jauna. Viņa saprot, ka vīra karjera ir daudz svarīgāka par viņu laulību, bet vai tiešām viņai nav lemts būt laimīgai? Šis ir stāsts par mīlestību, zaudējumu un nerimstošu cerību.  

Torupa K. Līdz ārprātam, līdz nāvei: Ir 1942. gada rudens. Pārpildīts vilciens traucas cauri notumšotajai Vācijai. Tajā ir arī Hāriete, jauna dāņu sieviete. Atstājusi abus dēlēnus bērnunamā, viņa ir ceļā uz Minheni. Hārietes vīrs Gerhards ir gājis bojā Austrumfrontē, kur vācu pusē cīnījās pret komunismu, un sērojošā Hāriete alkst rīkoties, konfrontēties ar karu, kaut ko dot no sevis. Minhenē viņa apmetas pie Gerharda vācu kolēģa, virsnieka Klausa un viņa dāņu sievas Gudrunas. Klauss ir Luftvafes ģenerālleitnants, un abi dzīvesbiedri pieder pie nacistu elites. Viņu elegantajā savrupmājā plūst šerijs, un interjers ir kā no Holivudas filmas. Taču drīz smalkās dekorācijas sāk plaisāt un skatam paveras nežēlīga realitāte..

Vaikso J. 39. izmēra kurpes: Kādu rītu piektklasnieks Pauls aizguļas un pirmo reizi mūžā neaiziet uz skolu. Bastošanas dienā sākas piedzīvojums, kāds viņam ne sapnī nav rādījies. Varbūt tāda ir tā īstā dzīve, kamēr viņš sēž skolas solā? Īsā laikā Pauls satiek raibu kompāniju: aizdomīgo Kurpjuvīru, kurš gandrīz katru dienu veikalā iegādājas jaunas 39. izmēra kurpes, daiļo Katrīnu, jautro Artūru un viņa meitu Minnu Rīnu, kura drīz vien kļūst Paulam par labu draudzeni. Satraukums, noslēpumi, joki... un kāds neticams stāsts, kas gaidījis īsto brīdi. Vai Paulam un Minnai izdosies atklāt Kurpjuvīra noslēpumu?

Ventrasa M. Sniegavētra: Aļaskā plosās sniegavētra. Besa ir izgājusi ar puiku laukā, viņa tikai uz mirkli zaudē modrību, lai aizšņorētu atraisījušos zābaku, un Tomasa līdzās vairs nav. Sākas zēna meklējumi, kuros Besai pa pēdām drīz vien seko Benedikts ar Kolu un pievienojas arī Frīmans. Daudzbalsu trilleris ieved lasītāju dziļā sniegputenī, kurā mazpamazām izkristalizējas katra varoņa slēptākās vētras. Kas ir Besa, kādas bēdas un ciešanas slēpjas aiz viņas ārējās bravūrības? Kādēļ viņa devās laukā tādā sniegputenī? Vai Benedikts patiesi ir tēvs zēnam, kurš it nemaz nav viņam līdzīgs un tik ļoti neiederas šajā vientuļajā, sastingušajā pasaules nostūrī?

Vigāna D. Balstīts patiesos notikumos: Šajā meistarīgi veidotajā psiholoģiskajā trillerī saplūst fakti un iztēle, realitāte un māksla. Delfīne de Vigāna radījusi biedējošu, mānīgu meta-fikciju; rēgainu vīziju par valdzinājumu un nodevību; grāmatu, kas savā alkainajā izsalkumā pēc patiesības ievelk arī lasītāju – vienlaikus neizlaižot no saviem valgiem. Sava iepriekšējā romāna milzīgo panākumu pārņemta, pārgurusi un “baltās lapas sindroma” nomocīta, Delfīne sastop L., kas iemieso visu, ko Delfīne vienmēr slepus apbrīnojusi: žilbinošu sievišķīgu gudrību un spontanitāti, turklāt vienmēr prot atrast konkrētajam brīdim piemērotus vārdus. L. neparasti asā intuīcija ļauj viņai uztaustīt Delfīnes vājumu un lēnām, bet apzināti iekarot vietu rakstnieces dzīvē. Taču, kad L. jau kļuvusi teju neaizstājama, šīs neparastās draudzības intensitāte sāk gūt aizvien bīstamākas izpausmes. Jo ciešāk savijas abu dzīves, jo vairāk L. apdraud Delfīnes – rakstnieces un personības – identitāti.



NOZARU LITERATŪRA



Filozofija.

Sadhguru. Karma: Joga mācība par likteņa veidošanu.

 

Psiholoģija.

Bērna R. Mīlestības, veselības un naudas noslēpums

Foslīna L. Pilna sirds: Kā justies labi, kad nav labi

Foslīna L.Vēsā mierā: Emocijas darba vidē

Puriņš A. Ceļojums sevī

Rāmdass. Joprojām šeit: Kā pieņemt pārmaiņas, novecošanu un aiziešanu no dzīves


Ētika

Irbe A. Principiāla dzīvības aizsardzības ētika


Reliģija

Kings H. Jā vai Nē? 24 tēzes par Dievu

Mažis E. Oāze: Pārdomas par Bībeles tekstiem

Jātniece D. Tēvu tēvi laipas meta, bērnu bērni laipotāji


Politika

Lapsa L. Hiēnu banda. 1.daļa.

Ruks M. Melnās saeimas spīlēs


Izglītība

Hummela I. Ne par stingru, ne par maigu: Tavs drošais ceļš starp rāšanos un izlutināšanu

Kraģis I. Kā mācīties vieglāk, ātrāk un labāk?


Medicīna. Ģenētika.

Ešs T. Pašdziedināšanās kods: veselības un apmierinātības neirobioloģija


Kulinārija

Valujeva E. Garšīgs nav sarežģīts: 50 receptes gardai ikdienai


Māksla. Mūzika. Sports

Apse L. Lielmeistares atklātnes

Grosvalds J. Persijas ainas

Gaitniece L. Kāda laimīga sagadīšanās.

Šmite G. Brīnišķā Operas pasaule

Šuvcāne B. Gaist līvu dziesma debesīs

Perijs M. Draugi, mīlestības un Lielais Drausmīgais


Ģeogrāfija

Berugs R. Vara un ticība: Ceļojums uz skaistākajām baznīcām un klosteriem Eiropas austrumos – no Jeruzalemes līdzFinmarkai.


Vēsture

Celma G. Rīga mana, Rīga tava: Patiesi stāsti

Zelče V., Zanders M. Ulmaņlaiki. Latvju autoritārisma īpatnības

Caune A. Rīgas Pārdaugava pirms 100 gadiem. 2.daļa


Novadpētniecība

Ceipe K. Čekas šofera atmiņas.

Kuplis Dž. Jērs un lauva. Rimbenieks.

Rugāte A. Mūsu Gerda: dokumentāls stāsts par ārsti un televīzijas personību Gerdu Sinkēviču


Izmanto iespēju un rezervē grāmatas mājās! Ja Tev nav autorizācijas dati, tad vispirms jāatnāk uz bibliotēku un abonementā jāpalūdz izveidot lasītāja autorizācijas datus - lietotāja vārdu un paroli, lai varētu pilnvērtīgi izmantot kopkatalogu. Tajā varēsi sekot līdzi pie sevis esošo un pasūtīto grāmatu skaitam, kā arī elektroniski pieprasīt grāmatas nodošanas termiņa pagarināšanu.

 

Bibliotēka ir atvērta Tev!


Lai rokas stiepiena attālumā vienmēr prātu kustinoša un sirdi sildoša grāmata!


16.01.2024 09:05 (komentāri: 0)

Iet atpakaļ

Pievienot komentāru