Grāmatu jaunumi februārī

Klāt jauns mēnesis ar grāmatu jaunumiem un jauno grāmatu dienu šo sestdien – 10 februārī! Kā jau katru mēnesi, bibliotēkas komplektēšanas meitenes ir sarūpējušas lielisku lasāmvielu gan nozaru literatūras, gan latviešu un ārzemju daiļliteratūras mīļotājiem! Nāc uz bibliotēku un iepriecini sevi!   

Klikšķinot uz grāmatu nosaukumiem, tiks atvērti pilnie izdevniecību apraksti par grāmatu. Atceries par grāmatu pakomāta iespēju!

 

LATVIEŠU DAIĻLITERATŪRA


Andersone Dž. Krīta apļi: stāsti. autores uzmanības centrā ir cilvēka pieaugšanas un nobriešanas problēmas, spēja vai nespēja patstāvīgi pieņemt savas dzīves lēmumus, indivīda ceļš uz prāta un rīcības brīvību.

Cilvēksvelme: lugu krājums.

Judina D. Mantojums: romāns. Kamēr Rita Kadiķe attopas no pārsteiguma par pēkšņi atrastajiem Vācijas radiem un necerēto mantojumu, kā arī šķetina savas dzimtas sarežģītās saknes, viņas agrākā asistente Dita Stropa ir pārcēlusies uz senču mājām cerībā sākt īstu ģimeni ar Mārču Ziediņu. Tomēr realitāte izrādās daudz skarbāka.

Hofmane E. Simulacra: romāna centrā ir jauns vīrietis - Filips -, viņa dzīve un jēgas meklējumi pēc bērnībā pārciestās ilgstošās vardarbības un nesenās jaunākā brāļa nāves. Vairīdamies, bet vienlaikus juzdams nepieciešamību pēc cilvēciska kontakta, Filips Zviedrijā izveidojis juteklisku un provocējošu kabarē uzvedumu, kas grauj robežas un spiež skatītājus ieskatīties dvēseles tumšākajos nostūros.

Kadiķe-Skadiņa R. Trakie suņinieki: autores pārdomas par suņiem, cilvēkiem un dzīvi. Par to, kā hobijs jeb vaļasprieks ir ne tikai pārtapis viņas profesijā, dzīves aicinājumā un varbūt pat dzīvesveidā, bet arī pavēris neiedomājamas iespējas apceļot pasauli un satikt visdažādākos cilvēkus.

Klišāns V. Trakie deviņdesmitie: piedzīvojumi šķērsojot robežas un veicot pārejas. Grāmatas autors dalās savās atmiņās par piedzīvotajiem kurioziem un atgadījumiem laikā, kad deviņdesmitajos gados sākām šķērsot robežas, iepazīt pasauli un visi kopā iet uz Eiropu.

Kravale  D. Gaismas vārdi: dvēseliskas meditācijas, ko papildina Sandras Strēles gleznas. Grāmatas meditatīvā noskaņa un vizuālais noformējums jau no pirmās lapaspuses noskaņo lasītāju uz harmoniju un mieru. Piemērota ikvienam, kurš tiecas vairot iekšējo gaismu un mīlestību sevī.

Mūks R. Šai dzīves ievārījumā kaut kā trūkst: eseju krājums, kurā apkopotas plašā laika posmā sarakstītas esejas, to vidū – līdz šim grāmatās nepublicēti darbi.

Svīre M. Egļu katedrāle: stāstu krājums. Vai melns kaķis nes laimi vai nelaimi? Un balts kaķis? Vai par zaudētu mīlestību var atriebties, nojaucot to kā māju – Pa ķieģelim? Un vai uz mūzikas un mākslas ļaudīm valsts budžeta pieņemšanas balles rīkotāji nelūkojas kā uz dzejnieci, kas nelūgta atnākusi Cīruļa vedībās?

Troja E. Krīzes menedžere: romāns. Elīza ir izskatīga, labu izglītību ieguvusi un karjerā veiksmīga sieviete, kurai ir pilnīgi skaidrs, kas ir un kas nav pareizi un kādai būtu jāizskatās viņas perfektajai dzīvei. Nesen izšķīrusies no vīra, kurš šiem priekšstatiem īsti neatbilda, viņa uzsāk darbu perspektīvā mediju uzņēmumā. Darba piedāvājumā teikts, ka viņas uzdevums ir izvest šo uzņēmumu no krīzes. Tomēr realitātē viss izrādās pavisam citādi. Pienāk brīdis, kad Elīza vairs nesaprot, kuram īsti ir iestājusies krīze – uzņēmumam vai varbūt tomēr viņai pašai?

Viss štokos, muterīt!: latviešu autoru spilgtākie stāsti par bērnības un pusaudžu gadu piedzīvojumiem un nedarbiem

Žagare-Vītiņa T. Brāļi Žagari: Andrejam un Jurim Žagariem šūpulī ielikts radošums un krietna deva praktiskā ķēriena. Andrejs ar savu aizrautīgo personību un liesmaino temperamentu atmodināja mūsu Baltā nama snaudošo dižumu un izcēla to no pieticīga provinciālisma. Jura skatuves pieredze palīdz Dailes teātrim tiekties uz augstākām virsotnēm.


ĀRVALSTU DAIĻLITERATŪRA


Allegria L.S. Lielā māksla: romāns aizved lasītāju no 21. gadsimta Parīzes izsoļu nama ikdienas un Toskānas ciprešu ieskautas pils emociju peripetijām mākslas detektīva cienīgā, piedzīvojumu, noslēpumu un vēsturisku intrigu pilnā ceļojumā uz protorenesanses laika Florences mākslas pasauli, meklējot autoru darbam, kas, iespējams, ir negaidīts tilts starp divām pasaulēm.

Bjorks S. Zēns, kuram patika brieži: detektīvromāns. 1996. gada ziema. Kāds vecs vīrs brauc mājās, un viņa mašīnas tālās gaismas piepeši kaut ko izgaismo priekšā uz ceļa, šķiet, dzīvnieku. Viņš no visa spēka spiež uz bremžu pedāļa. Tomēr tas nemaz nav dzīvnieks. Uz ceļa ir mazs, pārbijies zēns, kuram uz galvas ir brieža rags. Četrpadsmit gadus vēlāk kalnu ezerā tiek atrasts līķis. Dažu nākamo nedēļu laikā mirst trīs cilvēki. Katru reizi slepkava ir atstājis norādi, izaicinot īpašās izmeklētāju vienības detektīvus Munku un Krīgeri uz nāvīgu spēli – spēli, kurā viņi, visticamāk, nevar uzvarēt.

Ivaškevičs M. Tomass Mūrs: romāns, tas rosina apmeklēt tuvu nākotni – 21. gadsimta četrdesmitos gadus – un palūkoties, kādi varētu būt radošās inteliģences eksistences nosacījumi tobrīd. Šis teksts ir iegremdēšanās radošas personības dvēseles dzīlēs – nesaudzīgi atklāts, provocējošs, ievelkošs.

Jungersens K. Tev izgaistot: romāns. Kad Mias vīram Frederikam smadzenēs tiek atklāts audzējs, viņas dzīve sagriežas kājām gaisā. Slimības dēļ Frederika personība mainās – no iepriekš tik gādīgā un mīlošā vīrieša pāri nav palicis nekas, nu viņš ir nejauks, rupjš un vardarbīgs. Situācija kļūst vēl sliktāka, kad nāk gaismā fakts, ka Frederiks no savas darbavietas izkrāpis milzīgu naudas summu. Viņam draud cietumsods, taču Mia ir apņēmības pilna pierādīt, ka noziegums tika veikts slimības iespaidā un ir attaisnojams.

Kaponi B. Kā pieradināt cilvēku: instrukcija kaķiem.

Lekberga K. Dzeguzēns: romāns ir lasītāju iemīļotās Flelbakas sērijas vienpadsmitā grāmata, kurā kā allaž pagātnes notikumi mijas ar mūsdienām. Fjelbaku satricina divi šausmīgi notikumi, kuri sākotnēji nešķiet saistīti. Slavens fotogrāfs tiek atrasts mākslas galerijā, brutāli noslepkavots. Savukārt rakstnieka, Nobela prēmijas kandidāta, Heninga Bauera ģimeni piemeklē traģisks liktenis uz mazās salas, kur literāts raksta savu pasaulslaveno romānu sērijas desmito – noslēdzošo daļu.

Mantela H. Spogulis un gaismas: triloģijas par Tomasu Kromvelu noslēdzošais romāns. Atbrīvojis Henriju VII no Annas Boleinas, Kromvels turpina uzticīgi kalpot savam kungam, risinot teju visus aktuālos jautājumus gan iekšpolitikā un ārpolitikā, gan ne mazāk sarežģītosd karaļa precību un pēcteču radīšanas jautājumus.

Solžeņicins A. Gulaga arhipelāgs 3 sējumos: autors atklāja patiesību par staļiniskajām represijām un neaptverami plašo padomju soda nometņu sistēmu PSRS pastāvēšanas laikā.

Šepa E. Lācis miegā: kriminālromāns. Atriebība ir spēcīgs dzinējspēks.Kad savrupā meža mājā tiek atrasts brutāli noslepkavots vīrietis, turpat atrastais rotaļu lācītis izmeklētājus aizved pie bijušās policistes Filipas Falkas, kura pēc ģimenes traģēdijas dzīvo ar noslepenotu identitāti. Viņa ir vienīgā, kura varētu palīdzēt atrast vainīgo, bet vai viņa vēlēsies sadarboties ar policiju?

Šojoma A. Viedo kaķu kafejnīca: romāns. Nagorei ir gandrīz četrdesmit gadu, kad vairāki viņas sapņi jau izkūpējuši gaisā: laulība izjukusi, mākslinieces karjera tikpat kā beigusies un bankas kontā svilpo vējš. Saņemot piedāvājumu kļūt par oficianti kaķu kafejnīcā, sievietei neatliek nekas cits, kā to pieņemt, lai gan nekāda kaķu mīļotāja viņa nav. Tomēr, Nagorei par lielu pārsteigumu, nepait ilgs laiks, līdz viņa sadraudzējas ar kafejnīcas īpašnieci Jumi un septiņiem murrātājiem.

Vaita K. Mīlēt, piedot, atcerēties: romāns. Kad Vivjena pamet savas mājas , viņa zvēr tajās nekad neatgriezties. Taču deviņus gadus vēlāk tas tomēr notiek – Vivjena atgriežas, begdama no sabrukušas laulības un zaudētajiem sapņiem par bērniem.

 


NOZARU LITERATŪRA


Ezotērika

Petere S. Raganas dialogs ar Dievu


Psiholoģija.

Birze A. Mācies viegli: kā prokrastinēt gudri ceļā uz saviem mērķiem

Fābere D., Kinga D. Kā runāt, ja bērni neklausās: no mazuļa vecuma līdz agrīnajiem pusaudža gadiem

Robinsa M. Ieradums „Dod 5!”: kontrolē savu dzīvi ar vienu vienkāršu ieradumu


Sociālās ceremonijas. Etiķete. Labas manieres

Stils II. Mājas viesības


Politika

Lapsa L. Hiēnu banda. 2.daļa. Hiēnu biznesa projekts.


Medicīna.

Falks B. Atklāta saruna: klātbūtne, veselais saprāts un robežas, kad vēlies kādam palīdzēt

Policja N. Narovskis I. Daktera Klauna brīnumainās spēles: terapeitiski stāsti


Mājturība

Latviešu nacionālie ēdieni

Valujeva E. Garšīgs nav sarežģīts: 100 receptes gardai ikdienai


Menedžments. Mārketings

Līpenītis A.M. [UN]FAILING: līderība, labbutība, pašrealizācija jeb kas nosaka [ne]izdošanos sevis izaicinājumos


Literatūrzinātne, valodniecība

Druviete I. Pārliecība: valoda, sabiedrība, politika

Pieredze un redzējumi: dzejniecei Veltai Sniķerei – 100


Biogrāfijas

Ābrams Kleckins laikabiedru atmiņās


Vēsture

Bula D., Strazdiņš Ģ. Mangaļsala – stāstos, bildēs, radurakstos

Geka D. Kur palika tēvi? Stāsti un zīmējumi par Sibīriju

 

Izmanto iespēju un rezervē grāmatas mājās! Ja Tev nav autorizācijas dati, tad vispirms jāatnāk uz bibliotēku un abonementā jāpalūdz izveidot lasītāja autorizācijas datus - lietotāja vārdu un paroli, lai varētu pilnvērtīgi izmantot kopkatalogu. Tajā varēsi sekot līdzi pie sevis esošo un pasūtīto grāmatu skaitam, kā arī elektroniski pieprasīt grāmatas nodošanas termiņa pagarināšanu.

 

Bibliotēka ir atvērta Tev!


Lai rokas stiepiena attālumā vienmēr prātu kustinoša un sirdi sildoša grāmata!


08.02.2024 12:57 (komentāri: 0)

Iet atpakaļ

Pievienot komentāru