Grāmatu jaunumi augustā

 

Nepaskrien garām piektdienai! Jauno grāmatu diena ir 11. augustā, jo jūlija un augusta mēnešos strādājam no pirmdienas līdz piektdienai. Asprātīgi ļaudis teic, ka augusts ir nevis vasaras pēdējais, bet gan trešais mēnesis. Sekojot šādai domai, atvēli laiku grāmatai!

 

Klikšķinot uz grāmatu nosaukumiem, tiks atvērti pilnie izdevniecību apraksti par grāmatu. Atceries par grāmatu pakomāta iespēju!

 

 

LATVIEŠU DAIĻLITERATŪRA


Auziņš A. Kā saķemmēt ezi: Kā rīkoties, ja pienākusi laulības krīze un dēls sāk audzināt māti? Kā vienā cilvēkā var sadzīvot alkoholiķis un darbaholiķis? Un kāpēc mirušais nav apglabāts kapos, bet dārzā? Romāna “Kā saķemmēt ezi?” sižets iesaista lasītāju domāt līdzi, un katrs rod atbildi pēc savas dzīves pieredzes un morāles principiem.

Bērziņš M. Pastāsti par dziesmusvētkiem: Rakstnieks Māris Bērziņš izpētījis un no Rakstniecības un mūzikas muzeja saglabātajiem dziesmu svētku neformālās vēstures krājumiem radījis 21 pastāstu, katrā no tiem asprātīgi iedzīvinot vitālo, attapīgo, romantisko, dedzīgo, radošo un ar dziesmusvētkiem apsēsto latvieti.

Dimante I. Greizsirdīgās rotaļas: Dārzā zem lazdas divas meitenes spēlējas ar plīša vienradžiem. Bērniem savas rotaļas, pieaugušajiem savas – "Kameņu" mājā tiek svinēta sālsmaizes ballīte. Vai gan kāds varēja paredzēt, ka tai sekos baiss noziegums? Pazudusī mājas rezerves atslēga vedina domāt, ka slepkava jāmeklē starp ballītes viesiem. Sarežģītās lietas izmeklēšanu vada Megija Celma, kura tikko ir iestūrējusi laulības ostā ar advokātu Arni Celmu. Tikmēr abi nodaļas jaunie vīrieši – izmeklētāji Gatis Gudrais un Gatis Pipars – pavisam negaidīti sāk lenkt kādu pievilcīgu, procesuālo darbību gaitā nejauši satiktu sievieti.

Dziesmai šodien liela diena: 150 latviešu dziesmu vārdi. 1.daļa. tautasdziesmas, kora dziesmas, ziņģes un populārās dziesmas.

Elsbergs J. Bez variantiem: Jānis Elsbergs (1969) piektajā dzejas krājumā sava liriskā varoņa pārdzīvojumus atklāj ar vēl nebijušu godīguma pakāpi. Dzejnieks bieži tveras pie ironijas, bet tā ir tikai bezjēdzīga slēpšanās, kad atklāts jau ir viss. Šajā dzejā ir izmisums, alkas, skumjas, kritiens pilnīgā tumsā, bet tad – atkalatgriešanās pie cerības un mīlestības.

Jauja L. Pārēšanās ābece: Grāmatas galvenā varone Ita par savu problēmu saka: “Pārēšanās – mans krusts, mana līdzgaitniece, mans labākais bezkājainais draugs. Bailīgi saucu tevi vārdā, bažīgi sāku pieņemt tevi kā daļu no sevis. Paēdis cilvēks – laimīgs cilvēks. Pārēdies cilvēks – nelaimīgs. Paēdis neēdušu nesaprot. Pārēdies nevienu nesaprot – nav spējīgs.”

Judina D. Bez nožēlas: Mežāju pagastā cits pēc cita notiek trīs asinis stindzinoši noziegumi. Pieci upuri - četri jaunieši un skolas direktore. Globālajā tīmeklī mākslai veltītās vietnēs tiek nopludinātas gleznaini uzņemtas upuru fotogrāfijas, kas atgādina kadrus no filmām. Aizdomas krīt uz Kaķīša audžudēlu Uģi... Lielajā Mājā tikmēr nomainās vadība. Atklājas, ka jaunais šefs ir Kārļa Basa jaunības drauga Podziņa dēls, pulkvedis Edgars Poga, kuru ietekmīgais tēvs klusiņām vadījis augšup pa karjeras kāpnēm. Nelāgu pārsteigumu iznāk piedzīvot arī no profesora Mihailova puses. Satriekti par agrāko draugu dubultspēli, Miks Kaķītis ar komandu atstāj dienestu. Tikmēr Anna Elizabete, baroneses Annas Rozes iedrošināta, piekrīt kā konsultante pievienoties filmas Gadsimta ķēriens uzņemšanas grupai Francijā...

Krekle M. Rudens šogad būs agrs:  Bijušais policists Ričards glabā vairākus noslēpumus – gan tik banālu kā slepena mīļākā, gan arī daudz nopietnāku. Kad viņa meita Sigita aiziet no vīra, atgriežas vecāku mājās un sāk strādāt tēva bijušajā iecirknī, izskatās, ka draudīgākais no pagātnes skeletiem varētu grabēdams izvelties no skapja un sabojāt visu Ričarda dzīvi. Aizraujošs romāns, kurā nekas nav tā, kā izskatās.

Krēsliņa Z. Man lūdzu espreso, kruasāru un laimīgu dzīvi: Lilijai ir viss, ko varētu vēlēties - darbs, mīlošs vīrs un drošība, tomēr viņa nejūtas laimīga. Lilija apšauba savu laulību, darbs nav sapņa piepildījums un psihoterapijas dīvānā pavadīts vairāk laika, nekā gribētos atzīt. Taču kādu dienu zīmīga sapņa iespaidā Lilija izlemj aiziet no darba un doties uz Franciju. Tur viņa nonāk pie negaidītām atbildēm par sevi, laimīgu dzīvi un attiecībām. Lilija ne tikai apgūst izslavētās franču virtuves noslēpumus, bet arī mācās pārvarēt šaubas un uzdrīkstēties noticēt. Tomēr - vai viņa būs gatava pārmaiņām, ko šis ceļojums atnesīs? Grāmata, kas mudinās sakravāt koferus un doties CEĻĀ!

Kūlis Ē. Uzgleznot laiku: Uzgleznot laiku... Vai tas maz iespējams? Ne to laiku, ko skaita minūtes, stundas un dienas, bet to laiku, laikmetu, kurā dzīvojam. Lai cik neiespējami šķiet to visu uzgleznot, rakstnieks ņem savu vārdu paleti un spēcīgiem triepieniem glezno. Indīgi zilā krāsa noder ironijai (stāstos "Lapkriša neērtības", "Vēja radītāji"), salātzaļā - smieklu devai ("Vīru runa"), bet dvēseliski balto un sāpīgi melno rakstnieks izvēlas, kad jāattēlo skaudrais vēstījums par Petro no Mihailivkas ciema Ukrainā ("Lai viss ir kā pie cilvēkiem").

Lasmane-Doroņina L. Lidijas ziediņi: Lidijas Lasmanes atziņu dārzs...

Ogriņš A. Par bites tiesu: Dzeja.

Stepēna M. Justīne: Vai Karlo satiktu Justīni, ja kāds notikums Justīnes mātes dzīves ceļu nesagrieztu neparedzētā virzienā? Nebūtu, jo Justīnes nemaz nebūtu. Vai Justīne ar Karlo satiktos, ja nebūtu kaislību pilnā Līgo nakts? Varbūt pa kādu Rīgas ielu viņi ietu viens otram pretī, uz mirkli abu acis garām­ejot satiktos, Karlo pagrieztos un noskatītos pakaļ — vai traks, kur smuka… Varbūt kādreiz sapnī Justīne viņu apciemotu, un tas arī būtu viss. Bet no­tikumu virtene vijās un tinās, lai pie finiša katrs būtu tur, kur tam jābūt un satiktos tie, kuriem jāsatiekas.

Tarvids O. Apzīmogotais: Gandrīz patiess stāsts par padsmitnieku Ašo, kurš faktiski aug uz ielas. Tēvs – izbijis cietumnieks, jau miris, māte nododas gultas priekiem ar saviem pudeles brā­ļiem. Vienīgā, kura kaut cik cenšas puikā ieaudzi­nāt tikumu, ir vecāmāte, bet arī viņai rokas un atvē­lē­tais laiks ir par īsu. Ašais aug nesaprasts, neat­balstīts un nemīlēts un likumsakarīgi to visu meklē uz ielas. Un atrod nelabvēlīgās kompā­nijās, azart­spēlēs un narkotikās. Pie kā tas galu galā noved un kāda ir stāsta morāle, lasītājs uz­zina pašās beigās, kad atklājas stāstītāja iden­titāte.

Žuravska Dz. Man viena mūža nepietiek: Dzeja.



ĀRVALSTU DAIĻLITERATŪRA


Adamsa L.K. Romantiķu grāmatu klubs: Nešvilas “Leģendu” zvaigznes Gevina Skota laulība ir nonākusi augstākā līmeņa strupceļā. Satriektais un izmisušais Gevins palīdzību atrod negaidītā vietā — slepenā mīlas romānu lasītāju klubā, kura biedri ir Nešvilas ietekmīgākie vīrieši. Ar savas pašreizējās lasāmvielas — erotiskas vēsturiskas drāmas “Iekarot grāfienes sirdi” — palīdzību puiši māca Gevinam, kā glābt laulību.

Basterrika A. Izsmalcināta gaļa: Piepeši parādījies nāvējošs vīruss, kas uzbrucis dzīvniekiem, neatgriezeniski maina pasauli – notiek mērķtiecīga zvēru, lopu un to mazuļu izkaušana, viņu gaļu vairs nedrīkst izmantot pārtikā. Valdība jaunajiem apstākļiem stājas pretī ar baisu lēmumu: tiek atļauta cilvēku gaļas audzēšana, pavairošana, nokaušana un apstrāde. Kanibālisms ir legalizēts, sabiedrība tiek sašķelta divās lielās grupās: tie, kuri ēd, un tie, kurus apēd. Krīga saldētavas galvenais menedžeris Markoss Teho ir šaubu mākts birokrāts. Dienā, kad viņš saņem dāvanā pārtikai audzētu sievieti, iekāre viņa smadzenēs ievelk vēl vienu draudīgu grumbu, kas noved pie slepenas sabiedrībā pieņemto normu pārkāpšanas

Grebe K. Ēnu mednieks: Stokholma, 1944. gads. Klāras kvartālā tiek atrasta nežēlīgi nogalināta sieviete, taču policistiem neizdodas atrast slepkavu. Daudzus gadus vēlāk kādā klusā Stokholmas priekšpilsētā notiek neticami līdzīgs noziegums. Un pavisam drīz – vēl viens. Vai pēc gadiem ilgas slēpšanās būtu atgriezies tas pats varmāka? Vai arī kāds ir atdarinājis sen pastrādāto slepkavību? Gadu gaitā šo noziegumu izmeklēšanā iesaistītajām policistēm nākas ne vien pieredzēt vairāku jaunu sieviešu nāvi, bet arī cīnīties par savu vietu profesionālajā sfērā, kurā allaž dominējuši vīrieši..

Gogs V. Vēstules no Provansas: Vinsenta van Goga vēstules - stāsti, atzīšanās - ir nepieciešamas, lai atklātu patieso, īsto van Gogu. Viņš nav ārprātīgs gleznotājs, gluži pretēji, viņš ir vientuļš, saplosīts, slims, izsalcis... Tieši vēstulēs atklājas viņa vientulība.

Hana Dž. Vienmēr un mūžīgi: Jauna tikšanās ar grāmatu “Visiem zēniem, kurus esmu mīlējusi” un “P. S. Es tevi joprojām mīlu” galveno varoni. Šajā grāmatā Lāra Džīna jau ir nonākusi savu vidusskolas gaitu beigu posmā, un viņas dzīve ir šķietami nevainojama: viņa ir līdz ausīm iemīlējusies savā lieliskajā draugā Pīterā, viņas tētis beidzot atkal precas, un vecākā māsa Mārgota ieradīsies no Skotijas, kur mācās koledžā, lai mājās pavadītu vasaru.

Hantere Ē. Klanu kaķi. Tumšā upe: “Sērijas “Klanu kaķi” trešā cikla “Treju spēks” otrā grāmata piedāvā vēl vairāk piedzīvojumu, intrigu un aizraujošu cīņu episkajā brīvo un drosmīgo kaķu pasaulē.”

Heivuda S. Kaktuss: Iepazīstiet Sūzanu Grīnu – neatkarīgu sievieti, kurai patīk visu kontrolēt pašai. Viņai ir četrdesmit pieci gadi, un viņa uzskata, ka dzīve ir perfekta. Sūzanas Londonas dzīvoklis ir ideāls vienam iemītniekam, viņai ir pastāvīgs darbs, kas piepilda viņas nepieciešamību pēc sakārtotības, un privātas attiecības, kuras nodrošina kultūras un arī citas, daudz intīmākas, baudas. Humorpilns romāns par nebūt ne perfekto, visu kontrolējošo un vienlaikus ārkārtīgi piemīlīgo Sūzanu

Išiguro K. Klāra un saule: No savas vietas veikalā Klāra - ar izcilām novērotāja spējām apveltītais Mākslīgais draugs - uzmanīgi vēro tos, kuri ienāk veikalā, un tos, kuri paiet tam garām. Viņa joprojām cer, ka pavisam drīz kāds pircējs izvēlēsies tieši viņu. Un, kad beidzot šī iespēja rodas un dzīves apstākļi mainās, Klāra sastopas ar daudziem, iepriekš nepieredzētiem izaicinājumiem un cilvēku mainīgo dabu.

Konelijs M. Tuksneša zvaigzne: Harijam Bosam gadiem nav izdevies atklāt noziegumu - kāds psihopāts ir nogalinājis veselu ģimeni un joprojām atrodas uz brīvām kājām. Kādreizējā kolēģe Renē Balāra piedāvā Bosam iesaistīties nupat atjaunotajā neatklāto lietu izmeklēšanas vienībā kā brīvprātīgajam. Tādējādi viņš varētu izmantot Losandželosas policijas pārvaldes resursus arī tā nozieguma atklāšanā, kas joprojām nedod viņam mieru.

Moja Dž. Meitene, kuru tu atstāji: 1916. gads, Francija.
Sofijai ir jāspēj nosargāt ģimeni, kamēr viņas mīļotais vīrs Eduārs karo frontē. Kad Sofija tiek norīkota apkalpot vācu virsniekus, kuri ik vakaru ierodas viņas viesnīcā, dzīve pārvēršas nežēlīgas spriedzes virpulī. Un brīdī, kad jaunieceltais komandants ierauga Eduāra gleznoto Sofijas portretu, dzimst bīstama kaislība, kas Sofijai liek pieņemt smagu lēmumu...Gandrīz gadsimtu vēlāk Sofijas portrets atrodas Līvas Halstonas mājā. Un kāda nejauša tikšanās atklāj šīs gleznas patieso vērtību un trauksmaino pagātni. Pagātni, kas grasās atgriezties, lai pilnībā izmainītu arī Līvas dzīvi.

Pāsilinna A. Paradīzes salas gūstekņi: Lidmašīna, kas noīrēta ANO misijas vajadzībām, slikto laikapstākļu dēļ novirzās no kursa un veic piespiedu nolaišanos Klusajā okeānā netālu no kādas Melanēzijas salas. Starp pasažieriem ir zviedru medmāsas, somu vecmātes, norvēģu ārsti, somu mežstrādnieki, viens somu žurnālists. Nokļuvuši šādā neapskaužamā situācijā, viņi kopā ar lidmašīnas angļu pilotiem un stjuartēm nolemj pēc iespējas labāk iekārtoties uz salas un izstrādāt plānu, kā tikt prom no turienes.

Pataki E. Nesalauztais skaistums: Kad Elisone un Deivs pie altāra apsola viens otram būt kopā labos un sliktos laikos, viņiem pat neienāk prātā, ka liktenis jau drīz vēlēsies pārbaudīt, vai zvērests tiks pildīts. Varbūt nasta tomēr izrādīsies par smagu? Ilgi gaidītajam atvaļinājumam Havaju salās vajadzēja kļūt par idilliskām brīvdienām - pēdējām, kas pavadītas divatā, pirms meitiņas piedzimšanas. Bet lidojuma laikā Deivu piemeklē trieka. Nākas veikt ārkārtas nolaišanos. Neviens nezina, vai Deivs izdzīvos un, ja izdzīvos, kādas būs triekas sekas. Elisone turas pie ticības, ka vīrs atveseļosies, par spīti tam, ka reizēm viss kļūst neizturami smagi.

Prouza N. Istabene: Mollija šajā pasaulē ir pilnīgi viena. Un pavisam neievērojama. Strādājot  Regency Grand viesnīcā, viņa ir pieradusi būt neredzama. Viņa uzbužina spilvenus un nokopj netīrumus, putekļus un noslēpumus, ko viesnīcas apmeklētāji atstājuši pēc aizbraukšanas. Viņa ir vienkārša istabene - kāpēc gan lai kāds pievērstu viņai uzmanību. Tomēr Mollija nonāk uzmanības centrā, kad atrod misteru Bleku, īgnu viesnīcas viesi, pavisam mirušu guļam savā gultā. Un tas galīgi nav nekas tāds, ko viegli nokopt. Kad Mollija tiek iesaistīta patiesības meklējumos, sekojot čukstus izteiktajām norādēm viesnīcas gaiteņos, viņa sevī atklāj spējas, par kurām nemaz nebija nojautusi. Viņa ir vienkārša istabene - tomēr pamana to, ko citi nav ievērojuši!

Ratakovska E. Mans ķermenis: Dziļi personiski par to, kā mūsdienu sabiedrības spiediens liek sievietei kļūt par “plaša patēriņa preci”. Provokatīvi izrādījusi savu ķermeni, lai paustu atbalstu feminisma idejām, autore 21 gada vecumā piepeši kļuva pasaulslavena. Tagad viņa ir amerikāņu modele, aktrise, uzņēmēja, politiskā aktīviste, sociālo tīklu fenomens ar vairāk nekā 30 miljoniem Instagram sekotāju un grāmatas “Mans ķermenis” autore.

Rīda S. Evelīnas Hugo septiņi vīri: Evelīna Hugo – Holivudas filmu leģenda – beidzot ir gatava atklāt patiesību par savu glamūrīgo un skandāliem apvīto dzīvi. Kad viņa šim darbam izvēlas mazpazīstamu žurnālisti Moniku Grāntu, neviens nav vairāk pārsteigts par Moniku pašu. Kāpēc viņa? Un kāpēc tagad? Ieaicināta Evelīnas smalkajā dzīvoklī, Monika kā apburta klausās slavenās aktrises stāstā par dzīvi Losandželosā – no pagājušā gadsimta 60. līdz 80. gadiem – un, protams, par viņas septiņiem vīriem...

Torre A. R. Baltie meli: Seši nogalināti pusaudži. Apcietināts aizdomās turamais. Izmisis tēvs. Pilsētu ir pārņēmušas šausmas, jo cits pēc cita tiek nežēlīgi nogalināti seši pusaudži. Kad septītajam laimējas aizbēgt, viņš kā slepkavu norāda savu dabaszinību skolotāju, kurš nekavējoties tiek apcietināts, bet par skolotāja advokātu piesakās viens no nogalināto puišu tēviem. Sabiedrība ir neizpratnē, taču tēvs apgalvo, ka skolotājs nav vainīgs. Vai tēvam izrādīsies taisnība? Vai arī viņš grasās attaisnot sava dēla slepkavu un pakļaut pilsētu briesmām?

Vaita K. Bēniņi Kvīnstrītā: Melānijas dzīve atgādina šūpoles - tajā netrūkst kāpienu un kritienu. Viņa ir sastrīdējusies ar vīru Džeku, un nekādi nespēj palīdzēt draudzenei atrisināt kādas senas slepkavības noslēpumu. Šoreiz nepalīdz pat Melānijai piemītošās pārdabiskās spējas. Tikmēr mājā laiku pa laikam sāk uzrasties biedējoša lelle. Melānija zina, ka tā ir slikta zīme. Iespējams, ka tas ir saistīts ar senatnīgu briljantu, kas paslēpts mājas sienās. Briljantu grib iegūt arī daudzi citi, tāpēc Melānijai un Džekam ir jāsadarbojas. Viņiem nāksies pieņemt svarīgus lēmumus, lai glābtu savu laulību un tuviniekus.

Vincents B. Aiztaupiet to mums!: Harodija ar Bruno Vincentu.

Railija L., Vitekers H. Atlants: Pā Solta stāsts: Cikla “Septiņas māsas” pēdējā grāmata.

Žibēla K. Varbūt tikai ēna: Kloī Bošāna ir jauna sieviete, kurai, šķiet, veicas visur: viņa ir skaista un gudra, drīz tiks iecelta par prestižas reklāmas aģentūras vadītāju... Un vēl viņa nedaudz ir iemīlējusies valdzinošā vīrietī. Bet aiz pilnības slēpjas kļūmes un šausmas - pēdas, ko atstājusi pagātne. Piepeši Kloī dzīve sāk pārvērsties murgā. Kāds viņai seko uz ielas, iekļūst viņas mājās, kamēr viņa ir prom vai ir iemigusi, un nemitīgi viņu novēro pat visintīmākajos brīžos. Bailes kļūst par viņas vienīgo pavadoni. Kloī ir runājusi vispirms ar draugiem, tad ar policiju, taču neviens viņu neuztver nopietni, neviens viņā neklausās

 

 

 

NOZARU LITERATŪRA


Psiholoģija

Bērkmens O. 4000 nedēļu: Laika pārvaldība mirstīgajiem.

Breskmena-Kozmī S. Hipnoterapeita ceļojums: Sfinksas noslēpumi.

Dūhiga H. Izprast un palīdzēt: UDHS, depresija, trauksme, OKT

Durvasula R. Palikt vai aiziet? Kā izdzīvot attiecībās ar narcisu.

Feldhana Š. Tikai jaunām sievietēm.

Holiss Dž. Dzīvot starp pasaulēm: Personīgās noturības meklējumi pārmaiņu laikos.

Sīgels D. Vētrainais pusaudža prāts: Pusaudžu smadzeņu spēks un mērķis.

Šetijs Dž. 8 mīlestības likumi: Kā to atrast, noturēt un palaist vaļā.

Jungs K. Psiholoģiskā tipoloģija un māksla.

Socioloģija

Galors O. Cilvēces ceļojums: Pārticības un nevienlīdzības pirmsākums

Gledvels M. Sarunas ar svešiniekiem.

Latvijas mediju ekoloģija 2020. gada pandēmijas krīzē.

Ekonomika. Tautsaimniecība.

Saulītis J. Darba aizsardzības speciālista rokasgrāmata. 2.grāmata: Darba vides riska faktoru novērtēšana, darba aizsardzības sistēmas vadība.

Pedagoģija

Targakova M. Ieskaties bērna pasaulē.

Medicīna

Danilāns A. Brīnumainā mikropasaule un negantie vīrusi.

Lauksaimniecība

Gailīte M. Dārzs iesācējam: No būvbedres un nezālēm līdz skaistām sakņu, augļu, un puķu dobēm

Māksla. Mūzika

Pauls-Vīgnere E. Ak, sievietes! Teatrālās tekstīlijas.

Rihards Vāgners un Rīga.

Zilgalvis J. Laiks ceļot: Latvijas sakoptākās pilis, muižas, parki un pastorāti. 4.grāmata.

Valodniecība. Literatūrzinātne.

Bruģis D. Akuratera māja.

Latviešu valodas gramatika. Pamatlīmenis: A2.

Novadpētniecība

Pastaiga pa skaisto Liepāju. Uzplaukums

Ģeogrāfija

Šlipenbahs U. Gleznaini ceļojumi pa Kurzemi

Vēsture

Putiķis G. Esejas par hercogiem Kurzemes un Zemgales hercogistē.

 


 


Izmanto iespēju un rezervē grāmatas mājās! Ja Tev nav autorizācijas dati, tad vispirms jāatnāk uz bibliotēku un abonementā jāpalūdz izveidot lasītāja autorizācijas datus - lietotāja vārdu un paroli, lai varētu pilnvērtīgi izmantot kopkatalogu. Tajā varēsi sekot līdzi pie sevis esošo un pasūtīto grāmatu skaitam, kā arī elektroniski pieprasīt grāmatas nodošanas termiņa pagarināšanu.

 

Bibliotēka ir atvērta Tev!


Lai rokas stiepiena attālumā vienmēr prātu kustinoša un sirdi sildoša grāmata!


10.08.2023 12:14 (komentāri: 0)

Iet atpakaļ

Pievienot komentāru