Dvēseles klusā dziesma

   19. decembrī Bauskas Kultūras centra Lielajā zālē Bauskas Centrālā bibliotēka, Bauskas sākumskola un Bauskas Valsts ģimnāzija bija sarūpējušas baušķeniekiem ikgadējo literāri muzikālo Ziemassvētku ieskaņas pasākumu – šoreiz kā veltījumu izcilajai rakstniecei un filozofei Zentai Mauriņai. Zenta Mauriņa latviskajā kultūrvidē ir no augstākajām literatūras virsotnēm, viena no retajām latviešu balsīm, kura tikusi uzklausīta un sadzirdēta arī rietumos. Ar savu milzīgo gribasspēku un nesalaužamo garu viņa atradusi savu dzīves ceļu, neskatoties uz slimību un kustības trūkumu.

   Godinot Zentu Mauriņu, Bauskas Centrālā bibliotēka bija sagatavojusi apskatu par rakstnieces dzīvi, skolotāja Vija Cerusa iepazīstināja ar Mauriņas eseju “Latviskās drānas” un “10 garīgās higiēnas baušļiem”, bet skolotāja Ināra Graudiņa ar eseju par Ziemassvētkiem. Pasākumā muzicēja Daina Ārmane, Aigars Urtāns, dziedāja Bauskas sākumskolas 6.a klases audzēkne Marta Mengote, Ziemassvētku noskaņu pie klavierēm un ar vijoli radīja vairākas Bauskas sākumskolas skolnieces. Pēdējo reizi pirms izlidošanas lielajā dzīvē apmeklētāji atkal varēja vērtēt talantīgo Bauskas Valsts ģimnāzijas 12. klašu jauniešu priekšnesumu – viņi skandēja Zentas Mauriņas atziņas par dzīvi.

   Pasākuma noslēgumā visi pasākuma dalībnieki un viesi nodziedāja par Ziemsvētku himnu saukto dziesmu “Klusa nakts, svēta nakts”, un kā atvadoties teica kāda pasākuma apmeklētāja – “svētku sajūta ir noķerta”! Vēlam visiem gaišus un priecīgus Ziemassvētkus!

 

 

Fotogrāfijas no pasākuma aplūko šeit!

22.12.2017 11:42 (komentāri: 0)

Iet atpakaļ

Pievienot komentāru