Literatūras ceļvedis

Bibliotēku attīstības centra speciālisti sadarbībā ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas citiem departamentiem, kā arī pārējiem sadarbības partneriem sagatavojuši izdevuma 2021. gada pirmo numuru.

Izdevums "Literatūras ceļvedis"līdz ar savu satura veidotāju komandu uzsācis jaunu darba gadu. Aizvadītā gada laikā noticis daudz, arī mums agrāk neapjaustu lietu, patiesībā – pamazām un gluži neviļus, pasaule ir mainījusies. Pa šo laiku visi kopā esam arī daudz ko jaunu iemācījušies, bet pats galvenais – atraduši dažādus veidus, kā ar šo jauno pasauli sadzīvot. Tajā pašā laikā ir prieks par lietām, kuras nemainās, un viena no tām jo īpaši iepriecina un iedvesmo bibliotekārus – tā ir mūsu un līdzcilvēku attieksme pret vērtīgu grāmatu un lasītkāre.

Jauno "Literatūras ceļveža" gadu uzsākam ar apvienoto janvāra/februāra numuru, kurš divu mēnešu aptvērumā sanācis apjomīgs un daudzveidīgs. Sagadījies tā, ka šoreiz lielāko daļu grāmatu ieteikumu esam saņēmuši no mūsu kolēģiem – LNB darbiniekiem; prieks, ka izdevuma satura veidošanā līdz ar tā lappusēs jau atpazīstamajiem kolēģiem iesaistījušies arī vairāki jauni kolēģi.

Jaunajā numurā turpinām sekot līdzi "Dienas grāmatas" 2020. gadā aizsāktās oriģinālromānu sērijas "Es esmu…" izdevumiem, kā arī citiem latviešu autoru jaunumiem; visai bagāts šoreiz nozaru literatūras piedāvājums.

Februāra numura jaunums – uzsākam ieteikt arī izdevumus oriģinālvalodās, šoreiz - angļu valodā. Saturā neiztrūkst arī nozīmīgu tulkojumu - izdevuma priekšvārdā lasiet tā sastādītāju pārdomas par grāmatu tulkotājiem un viņu neatsveramo ieguldījumu vērtīgu grāmatu klāsta bagātināšanā. 

 

Izdevums pieejams šeit!

Informāciju sagatavoja:

Anda Saldovere

projektu koordinatore

Bibliotēku attīstības centrs

Latvijas Nacionālā bibliotēka

e-pasts: anda.saldovere@lnb.lv

25.02.2021 08:40 (komentāri: 0)

Iet atpakaļ

Pievienot komentāru