Literatūras ceļvedis

Latvijai īpašajā mēnesī "Literatūras ceļveža" saturā – pārsvarā Latvijas izdevumi: no Latvijas vēstures tematikas līdz mežiem un to bagātībām; no mākslas nozares līdz jurisdikcijai. Ar jauno numuru "Literatūras ceļveža" autoru pulkam atkal pievienojušies LU Baltu filoloģijas maģistra studiju programmas studenti. Viņu uzmanības centrā, kā allaž, latviešu oriģinālliteratūra – pēdējā laikā iznākuši prozas un dzejas darbi; grāmatu ieteikumos dominē studentiem raksturīgais skatījums uz lietām un procesiem – svaigs un netradicionāls.

 

Literāro ieteikumu klāstā šoreiz vien daži, toties spilgti tulkojumi, kuri pārsvarā veltīti bērniem vai stāsta par vecāku un bērnu attiecībām, turklāt ar burvīgu humora devu, kura mums visiem ir tik nepieciešama jo īpaši šobrīd, kad gan dabā, gan domās pārāk daudz pelēko toņu. Kā allaž, prieks, ka LNB autoru pulkam pievienojusies jauna autore – mūsu kolēģe. Sadarbību ar "Literatūras ceļvedi" uzsākt nav sarežģīti – vien jāuzdrošinās noformulēt savas domas un emocijas par pamanītu, sev tīkamu grāmatu, par kuru plašajā grāmatu piedāvājumā citi var nemaz neuzzināt!

 

Latvijas publisko bibliotēku komplektētājiem daudz patīkamu rūpju tieši šobrīd, kad top "Literatūras ceļveža" novembra numurs: tiek saņemti, izpakoti vai jau tiek iekļauti krājumā Kultūras ministrijas finansētā vērtīgo grāmatu iepirkuma publiskajām bibliotēkām ietvaros sagatavotie grāmatu sūtījumi – prieks, ka daļa no pašu bibliotekāru izvēlētajiem izdevumiem nesen vai tieši novembra numurā iekļauti arī "Literatūras ceļveža" slejās.

 

Lai arī turpmāk ikvienam no mums izdodas grāmatu kolekcijās atrast tieši meklēto un sev nepieciešamo!

 

Izdevums pieejams šeit!

Informāciju sagatavoja:

Anda Saldovere

Projektu koordinatore

Bibliotēku attīstības centrs

Latvijas Nacionālā bibliotēka

Tālr. 29336112

e-pasts: anda.saldovere@lnb.lv

 


25.11.2020 14:18 (komentāri: 0)

Iet atpakaļ

Pievienot komentāru