Jaunākās grāmatas jūlijā!

-KAS TOS MAZOS LIELUS DARA?
-KUR PALIKA BĒRNI?
MEKLĒ ATBILDES JAUNAJĀS GRĀMATĀS!

BINGS, TRĪS SIVENTIŅI, VILKS UN SEPTIŅI KAZLĒNI SĒTĀ MEKLĒ ATBILDES PAR NAUDU.
 
ZILONĒNS DAMBO, BRIEDĒNS BEMBIJS, ANSĪTS UN GRIETIŅA SACEĻ MEŽMALĀ TRACI UN PĒC TAM IZPELDAS MEŽĀ.
 
MEITENE ZILĀ KLEITIŅĀ, LENNEBERGAS EMĪLS UN MAZAIS PŪĶIS KOKOSRIEKSTS KOPĀ AR DINOZAURIEM LASA MIKAUŠU GRĀMATU.
 
 

Pirmsskola un 1.klase

Minigrāmatiņu sērija:

Grāmatiņa palīdzēs spert pirmos soļus patstāvīgā lasīšanā.

Agijas Stakas ilustrācijas.

 

V. Plūdons. Zaķīšu pirtiņa

https://ieej.lv/SiNV6

 

J.Poruks. Tracis

https://ieej.lv/Qkl4d

 

Trīs sivēntiņi

https://ieej.lv/SLAel

 

Vilks un septiņi kazlēni

https://ieej.lv/Zc44o

 

Zilonēns Dambo

https://ieej.lv/UJD8M

 

Briedēns Bembijs

https://ieej.lv/MM0ib

 

Eža kažociņš

https://ieej.lv/TOQ4W

 

Ansītis un Grietiņa

https://ieej.lv/HLXoC

 

Binga pirmie 100 vārdi

Iepazīsti Binga pasauli un apgūsti 100 ikdienā nepieciešamus vārdus no šīs krāsainās pārsteigumu grāmatas, kas palīdz attīstīt acu un roku koordināciju un iemācīties jaunus vārdus.

https://ieej.lv/nhVyg

 

Mazā mārīte sētā

Šī grāmatiņa ar sirsnīgajiem zīmējumiem iepriecinās visus pirmsskolas vecuma bērnus, kuriem patīk izkrāsot attēlus, lipināt uzlīmes un iepazīt pasauli. Mazā mārīte iepazīstinās bērnus ar kumeliņu, gotiņu, kaķēnu, suni, aitu, kazu un cālēnu. Laiks kopīgās spēlēs ar mārīti un viņas draugiem aizritēs nemanot.

https://ieej.lv/6TblS

 

Mazā mārīte mežmalā

Šī grāmatiņa ar sirsnīgajiem zīmējumiem iepriecinās visus pirmsskolas vecuma bērnus, kuriem patīk izkrāsot attēlus, lipināt uzlīmes un iepazīt pasauli. Mazā mārīte iepazīstinās bērnus ar bebru, alni, lapsu, zaķi, vāveri, jenotsuni un lācēnu. Laiks kopīgās spēlēs ar mārīti un viņas draugiem aizritēs nemanot.

https://ieej.lv/VU3rj

 

L. Braiena. Jautājumi un atbildes par naudu

Tevi gaida praktiski padomi un interesanti fakti. Atver lodziņus un uzzināsi, kā darbojas nauda, kas ir labs piedāvājums, kas ne... un cik maksā lidojums kosmosā.

https://ieej.lv/0u3YR

 

1. – 4. klase

I.Zīgners. Mazais pūķis Kokosrieksts pie Dinozauriem

Kokosrieksts, Matilde un Oskars sēž pie ugunskura un spriež, kuri ir visbriesmīgākie dzīvnieki pasaulē. Kokosrieksts kaut kur lasījis, ka bīstamākie plēsēji, kas jelkad staigājuši pa Zemes virsu, ir karaliskie tiranozauri, bet Oskars uzskata, ka salīdzinājumā ar aszobu pūķi tiranozaurs ir tīrā niecība. Tā kā Kokosriekstam pieder lāzerfāzers, kas ļauj ceļot laikā, to var pārbaudīt – un draugi dodas meklēt dinozaurus…

https://ieej.lv/BbyMz

 

V.Štelmahere. Izpeldēsimies mežā!

Latvijas skaistos, kokiem, augiem, putniem un dzīvniekiem bagātos mežus, tāpat kā upes, laukus, pilsētas un ciemus, mēs bieži vien uztveram kā pašsaprotamu un neatņemamu mūsu zemes daļu. Reti kurš ikdienā aizdomājas par to — kā un cik ilgi aug varenās priedes un ozoli, kāds darbs jāiegulda jauna meža izaudzēšanā un tā kopšanā, kas apdraud un var iznīcināt mežu, kādi ir uzvedības pamatnoteikumi, uzturoties mežā, kādas briesmas un pārsteigumi mūs var sagaidīt.

https://ieej.lv/2ujzZ

 

I.Kofs. Kur palika bērni?

Indreka Kofa dzejoļu krājuma notikumi norisinās kādā ciemā, kur dzīve rit gludi un jauki – līdz kādu dienu visi bērni nolemj aizbēgt uz mežu, jo uzskata, ka tiek pārāk kontrolēti un komandēti. Taču izrādās, ka pieaugušajiem ļoti pietrūkst ierastās līksmās bērnu klaigāšanas, skraidīšanas un lēkāšanas. Mērs sūta armiju viņus meklēt, skolotāja mēģina bērnus atvilināt atpakaļ ar kūku un konfektēm, negantais tēvocis Reins izsaka niknus draudus, diriģents mēģina izmantot Mocarta un Baha darbus – taču nekas nelīdz. Kā pierunāt bērnus atgriezties mājās, lai ciematā atkal būtu dzīvība?

https://ieej.lv/GppA5

 

D.Strelēvica. Kas tos mazos lielus dara

Pasaulē ir tik daudz dažādu mazo, kas esot pa vienam atsevišķi ir neievēroti, jo vieni paši, šķiet, nav nekas un neko redzamu veikt nespēj, nespēj arī izdzīvot un iet bojā. Dažkārt par to esamību pat neiedomājas. Tikai tad, kad šie mazie savienojas kaut nelielā vai lielā pulkā, tie kļūst redzami, tie iegūst noteiktu vērtību un spēj darīt lielas lietas. Tieši KOPĪBĀ ir spēks un varēšana, kas atklāj arī katra indivīda vērtību.

Kas gan ir viena maizes drupatiņa, viena ūdens lāse, viens rokas pirkstiņš, vai viens centiņš, viens smaids?

https://ieej.lv/Cnp8k

 

A.Reķe. Mikaušu grāmata. Pasaka Lieliem bērniem 100 stāstos

 Grāmata vēsta par iztēles uzburtu meža un purva radījumu dēkaino dzīvi, kurā ir daudz paralēļu ar mums pazīstamo realitāti. Grāmatā savijas piedzīvojumu stāsts, detektīvlīnija un sadzīves ainiņas no bērna un pieaugušo skatpunkta.

Ar mīļumu un humoru, kā rotaļādamās autore asprātīgi un smeldzīgi vēstī par nopietnām tēmām, un tekstā ieslēptie nozīmes slāņi uzrunās gan lielos, gan mazos lasītājus.

https://ieej.lv/Ssfbj

 

A. Lindgrēne. Lennebergas Emīls

Kathultas sētā Lennebergas draudzē Smolandē reiz dzīvoja mazs zēns ar apaļām, zilām acīm, sārti ziedošiem vaigiem un gaišiem, zīdainiem matiem – īsts eņģelītis no skata. Taču tam, kas tā domāja, nācās vilties. Lai gan Emīlam bija laba sirds un viņš nevienam nevēlēja ļaunu, puisēns allažiņ – jauši vai nejauši – pastrādāja kādu palaidnību. Viņa māte visus nedarbus pierakstīja zilās burtnīcās, lai Emīls, izaudzis liels, dabūtu zināt, ko darījis bērnībā.

Kādu dienu šīs burtnīcas esot nonākušas pasaulslavenās zviedru rakstnieces Astridas Lindgrēnes rokās, un viņa Emīla piedzīvojumus aprakstīja grāmatās. Burvīgos stāstus papildina oriģinālie Bjerna Berga krāsainie zīmējumi.

https://ieej.lv/UoGV4

 

A. Lindgrēne. Lennebergas Emīla lielā grāmata

“Emīls ir mazs, jauks puisēns,” Emīla māte teica. “Un mēs viņu mīlam tieši tādu, kāds viņš ir.”

Jā, kā lai nemīl puisēnu, kas ar savām apaļajām, zilajām ačelēm un gaišajiem, zīdainajiem matiem izskatās pēc maza eņģelīša? Un tas nekas, ka reizēm – nu labi, visai bieži – viņa centieni būt mīļam un izpalīdzīgam tiek uztverti kā kārtējais nedarbs.

Šajā izdevumā iekļautas trīs pasaulslavenās zviedru rakstnieces Astridas Lindgrēnes grāmatas: “Lennebergas Emīls”, “Lennebergas Emīla jaunie nedarbi” un “Lennebergas Emīla dzīve rit tālāk”, kas bagātīgi ilustrētas ar Bjerna Berga zīmējumiem. Tās rakstot, autore iedvesmojusies no pašas pieredzētā Smolandē un sava tēva bērnības atmiņām.

https://ieej.lv/ignXo

 

5. – 7. klase

Ž.Lazdovska. Meitene zilā kleitiņā

Dzīve ir pārsteigumu pilna, bet dažreiz tie ir negaidītāki, nekā mēs spētu iztēloties savās vispārdrošākajās domās.

Kādā pavisam parastā vakarā trīspadsmitgadīgā Beatrise kaimiņu mājas logā ierauga meiteni zilā kleitiņā. Viņas iepazīstas un kļūst par nešķiramām draudzenēm, tomēr šī draudzība ir neparasta – tā saistās ar kādu baisu atgadījumu. Lai noskaidrotu patiesību, meitenēm jāpārvar bailes un jādodas bīstamā piedzīvojumā. Soli pa solim abas tuvojas noslēpumam, kuru viņām nebija paredzēts uzzināt.

https://ieej.lv/JTipq

 
 
_______________________________________________________________________
Vairāk informācijas par jaunākajām grāmatām Bauskas Bērnu bibliotēkā https://ieej.lv/1Laql

06.07.2023 16:38 (komentāri: 0)

Iet atpakaļ

Pievienot komentāru

Top.LV
Valid XHTML 1.0 Strict
/* vids.lv */
briedis.lv
www.celmins.lv