Jauno grāmatu diena oktobrī

   Kas gan būtu mēnesis bez Jauno grāmatu dienas? Rau, ko piedāvā nozaru literatūra, latviešu un ārvalstu daiļliteratūra! Te aizraujošo lasāmvielu atradīs gan asu sižetu cienītāji, gan romantiķi. Nozaru literatūra mācīs veidot frizūras, mīlēt sevi, kā arī piesaistīt un noturēt pircējus. Palūko, ko piedāvā oktobris! Klikšķini uz grāmatu nosaukumiem un lasi vēl garāku aprakstu!



LATVIEŠU DAIĻLITERATŪRA


Gaile I. Piena ceļi: Inga Gaile spilgti pieteikusi sevi kā dzejniece un divu romānu autore, taču viņas stāstu krājumu esam gaidījuši jau kopš 2012. gada „Prozas lasījumiem”, kad Inga saņēma festivāla galveno balvu. Ingas Gailes jaunā grāmata „Piena ceļi” piedāvā astoņus ļoti personiskus stāstus, no jauna apliecinot, kādēļ Ingu Gaili saucam par asprātīgu, tiešu un atklātu.

Garā pupa: "Garā pupa" ik gadu Dejas dienās ļauj mums pakāpties, lai lūkotos pa brīnumlogu dzejoļu pasaulē un saredzēt, kā dzīvo un kurp tiecas dzeja bērniem.

Ilgu aizvējāSajūtu pieraksti dzejā.

Kolmanis A. Balāde par latviešu zemnieku, Grēns un citas versijas: Jauno stāstu krājumu “Balāde par latviešu zemnieku, Grēns un citas versijas” autors iecerējis gan kā autonomu prozas darbu, gan kā “Greniānas” (1995) retrospekciju. Kopskaitā seši jauni stāsti ienāk Grēna, Elzas K. un citu spilgtu Kolmaņa radīto personāžu pasaulē, tajā no jauna aicinot arī lasītāju.

Neiburga N. Tēvs, Natiņa un latviskie sapņi: Darbs balstās uz 3 vaļiem – pašas Natiņas stāsta, tēva atmiņām no Krievijas revolūcijas laikiem un.. bēgļu gaitās iepazīta, bet turpmākajā dzīvē tikai vēstulēs sastapta drauga vēstulēm, kura dzīve pagāja Amerikas trimdā.

Valdis. Kurzemē: Ceļotāja pieredzējumi un vērojumi Dievzemītes ārē un sētās.

 


ĀRVALSTU DAIĻLITERATŪRA


Bellova B. Ezers: Neskatoties uz laimīgo bērnību ezera krastā vecvecāku paspārnē, Nami vēlas uzzināt, kas ir viņa vecāki. Tas nav viegli, zēnam nākas sastapties ar pieauguša cilvēka dzīves grūtībām, nežēlību. Bet liktenis viņam sūta arī daudzus gaišus cilvēkus – darba biedru Ņikitiču, aristokrātisko Veco dāmu, kas palīdz zēnam atgūt mātes mīlestību. Bet kas īsti ir Nami tēvs? Kāpēc ezers, pie kura viņš atgriežas, lai sastaptu savu bērnības mīlestību, mainās – dabas untumu vai cilvēku nolaidības un alkatības dēļ?

Depānta V. Apokalipses mazulīte: Atjautīgs, brīžiem smeldzīgs vēstījums par kādas aizbēgušas pusaugu meitenes piedzīvoto Parīzē un Barselonā. Viņu meklēt dodas divas galēji nesaderīgas privātdetektīves: Hiēna – no vienas puses, cietsirdīga, bezemociju izmeklētāja, no otras –, pārspīlēti seksīga rokzvaigzne, un Lūsija – viņas pasīvā, gandrīz nepamanāmā palīdze. Turpinoties bezcerīgajiem meklējumiem, detektīves iztaujā virkni aizdomīgu personu, pamazām atklājot mūsdienu jauniešu kultūras tumšās aizkulises.

Devero Dž. Pagātne tavās plaukstās: Burvīgajā Samerhilā vasaru pavadīt ierodas trīs dažādas sievietes. Katra no viņām šobrīd atrodas savas dzīves krustcelēs, kas liek pārvērtēt mūža svarīgākās izvēles…

Eivjārda V. Sarkanā karaliene: Jaunā amerikāņu rakstniece Viktorija Eivjārda savijusi krāšņu fantāzijas pasauli, kur uzticība un kaislība var saplosīt un vienīgais nenovēršamais ir nodevība.

Mariņina A. Jautājuma cena. 2. sēj.: Iekšlietu ministrijas ģenerālis Šarkovs cieši tic, ka viņa vadītā Programma ir pēdējā iespēja ieviest kārtību tiesībsargājošās iestādēs. Tā turpinās tik ilgi, līdz, radikālu ideju pārņemts, pazūd viens no šīs Programmas dalībniekiem. Bet pēc tam sākas tās dīvainās „dubultās” slepkavības...

Meiere S. Ķīmiķe: romānā “Ķīmiķe” kāds visu laiku riskē ar dzīvību, cīnās ar sliktajiem, izglābjas un riskē atkal. Pastarpām tiek atrisinātas pasaules mēroga sazvērestības, rodas viens neticami nesaderīgs pāris, daži cilvēki kļūst par nāvīgiem ienaidniekiem un pēc tam – par labiem draugiem.

Peļevins V. Čapajevs un tukšums: Tas ir pirmais darbs pasaules literatūrā, kura darbība notiek absolūtā tukšumā. Patiesībā tā notiek 1919. gadā Čapajeva divīzijā, kurā romāna galvenais varonis – dzejnieks un dekadents Petrs Pustota, dien kā komisārs. Tāpat romāna darbība notiek mūsdienās un, kā tas bieži ir raksturīgs Peļevinam, – virtuālajā vidē.

Pereks G. Dzīve lietošanas pamācība: Neparasta grāmata, kapitāli nozīmīga ne vien paša autora daiļradē, bet arī visā mūsu literatūrā: ar savu apjomīgumu, uzbūvi, informācijas pārbagātību, atjautīgo komismu un ironiju, kas to caurvij no viena gala līdz otram, un reizē sirsnīgo maigumu.

 

 

NOZARU LITERATŪRA

 

Zinātne

Zinātnes un tehnoloģijas vārdnīca

Kāršenieks J. Datu aizsardzības sistēmas izveide


Psiholoģija

Ancāne G. Vecākiem par sevi un bērniem

Spadaro P. Cienot sevi. Māksla dot un saņemt

Sinsero Dž. Tu esi sasodīti lielisks


Teoloģija

Ceturtā zvaigzne. Bīskapa Antona Justa 50 priesterības gadi

Brīnumdaris. Svētais Niklāvs

Vectirāns J. Pāvesta svētība Latvijai

Kāpēc Francisks? Svētā Franciska ziediņi


Socioloģija

Kastanjeda M. Saprast homoseksualitāti


Politika

Ruks M. 25 gadi sektā



Tautsaimniecība

Stranga A. Kārļa Ulmaņa autoritārā režīma saimnieciskā politika


Izglītība

Rudzāte E. Bērnu un jauniešu tikumiskā audzināšana


Medicīna

O’Braiens T. Zāles autoimunitātei

Dālke R. Slimība kā simbols

Hāns M. Uzzini un rīkojies!

Jānis V. Kļaviņš zinātnē, mūzikā, dzīvē

 

Mode. Stils

Fjodorova L. Frizūru veidošanas pamattehnika

Skara N. Mazliet modes un svaiga gaisa

 

Lauksaimniecība

Būmane I. Spēka maize

 

Uzņēmējdarbība. Starptautiksās attiecības

Liniņa I. Kā piesaistīt un noturēt pircēju

Klāsons Dž. Bagātākais vīrs Babilonijā

 

Būvniecība

Lancers J. Būvniecība Latvijā. 1918 – 2018. 1. - 3.sēj.

 

Māksla. Mūzika. Kino. Teātris

Rolanda Kalniņa telpa

Kleins I. Aktieru ligzda

Pūcītis U. Dienasgrāmatas

 

Sports

Vispusīgās fiziskās sagatavotības trenera rokasgrāmata


Literatūrzinātne

Markus D. Neprognozējamība: Bērnu valoda Latvijā

Lingvodidaktikas terminu skaidrojošā vārdnīca


Novadpētniecība

No Viņķu kalna līdz Skrāģu krogam


Vēsture

Apinis P. Latvijai 100

Abuls P. Kur atradās Beverīna?

Klišāns V. Latvijas valsts stāsts

Linde M. Zeme zem Ziemeļu zvaigznēm

Šāberte B. Gunārs Astra. Sirdsapziņas cietumnieks

 

 

 

   Izmanto iespēju un rezervē grāmatas mājās! Ja Tev nav autorizācijas dati, tad vispirms jāatnāk uz bibliotēku un abonementā jāpalūdz izveidot lasītāja autorizācijas datus - lietotāja vārdu un paroli, lai varētu pilnvērtīgi izmantot kopkatalogu. Tajā varēsi sekot līdzi pie sevis esošo un pasūtīto grāmatu skaitam, kā arī elektroniski pieprasīt grāmatas nodošanas termiņa pagarināšanu.

Bibliotēka ir atvērta Tev!

Lai rokas stiepiena attālumā vienmēr prātu kustinoša un sirdi sildoša grāmata!

15.10.2018 10:18 (komentāri: 0)

Iet atpakaļ

Pievienot komentāru