Bibliotēka dodas pie lietotāja

28.jūlijā, Lattelecom sava sociālās atbildības projekta Pieslēdzies, Latvija! ietvaros 28 Latvijas publiskajām bibliotēkām svinīgi pasniedza dāvinājumu - pilnībā aprīkotus portatīvos datorus, lai bibliotekāri varētu doties uz mājām iemācīt datorprasmes tiem cilvēkiem, kuri dažādu iemeslu dēļ paši nevar apmeklēt bibliotēku.

Publisko bibliotēku attīstības projekta "Trešais tēva dēls" ietvaros bibliotēkas realizēs akciju "Bibliotēka dodas pie lietotāja".

Akcijas ietvaros iedzīvotājiem, kuri veselības vai citu apstākļu dēļ, paši nevar atnākt uz bibliotēku un izmantot informācijas tehnoloģiju sniegtās iespējas, tiek dota iespēja savā dzīves vietā apgūt datora un interneta lietošanas pamatprasmes, iepazīties ar populārākajiem internetā pieejamajiem e-pakalpojumiem un to izmantošanas iespējām, apgūt prasmi strādāt ar teksta apstrādes programmu.

Apmācību programma ir veidota pamatojoties uz projekta "Trešais tēva dēls" izstrādāto programmu/e-kursu cilvēkiem ar ierobežotām sociālās aktivitātes iespējām, ko izveidojusi Baltijas Datoru Akadēmija, kā arī izmantojot Lattelecom projekta Pieslēdzies Latvija! virtuālo datorskolu Mācies pats!

Pieslēdzies, Latvija! ir Lattelecom sociālās atbildības projekts, kura mērķis ir veicināt datorprasmju apgūšanu, parādot plašākai sabiedrībai ieguvumus no mūsdienu tehnoloģiju izmantošanas ikdienas dzīvē. Šogad Pieslēdzies, Latvija! ietvaros datorprasmes tiek mācītas senioriem, un kopš aprīļa, kad projekts sākās, pirmās iemaņas darbā ar datoru apguvuši jau vairāk nekā 1500 senioru. Apmācības turpināsies līdz pat rudenim un noslēguma pasākumā 15 senioriem būs iespēja tikt pie Lattelecom dāvinātiem datoriem.

29.07.2011 15:36 (komentāri: 0)

Iet atpakaļ

Pievienot komentāru